Inbrekers zoeken naar een huis waar ze gemakkelijk in kunnen komen. Als je huis moeilijk te betreden blijkt te zijn of het risico om gepakt te worden groot is, dan gaan ze door naar het volgende huis. Er is niet veel nodig om je huis intimiderend te laten lijken voor inbrekers. Gebruik deze tips om de kans op een woninginbraak bij jou thuis aanzienlijk te verminderen. Dit is onze checklist voor veilig wonen!

 

Laat het licht aan

Ongeacht of je thuis bent, moet je huis er bewoond uitzien. Je kunt het beste een timer aan je verlichting aansluiten, zodat dit automatisch werkt wanneer je niet thuis bent.

 

Gebruik een Home Security Systeem

Een Home Security Systeem is je beste verdediging tegen inbraken. Er zijn tal van systemen beschikbaar die kunnen worden aangepast aan je huis en budget.

 

Verander de sloten

Als je je huissleutels kwijtraakt, naar een nieuw huis verhuist of iemand uit je huis laat verhuizen, verander dan de sloten op de deuren.

 

Controleer de sloten

Sloten hebben onderhoud nodig, net als elk ander deel van je huis. Twijfel je of je sloten nog optimaal werken en voldoen aan de laatste veiligheidsnormen? Neem contact op met een professionele slotenmaker. Slotenmaker Nieuw Vennep voert een gratis inbraakpreventiecheck uit en vervangt indien nodig je sloten door keurmerk-sloten.

 

Deuren en ramen vergrendelen

Voordat je je huis verlaat of naar bed gaat, moet je de deuren en ramen van je huis op slot doen. Als je een domoticasysteem hebt, gebruik dan je computer of smartphone om je deuren op afstand te vergrendelen als je dit vergeet voor je vertrekt.

 

Verminder struikgewas

Een ding waar inbrekers op letten is hoe gemakkelijk ze zich kunnen verstoppen rondom je woning. Snoei struiken en bomen zodat inbrekers zich nergens kunnen verstoppen.

 

Post

Als je de stad uitgaat, laat dan een buurman het voor je ophalen. Post die zich ophoopt in de brievenbus vertelt inbrekers meteen dat er niemand thuis is.

 

Buitenkabels

Zorg ervoor dat de telefoon- en elektriciteitskabels niet gemakkelijk toegankelijk zijn voor inbrekers. Inbrekers kunnen proberen om de beveiligingssystemen te ontmantelen door deze te knippen.