Peters pakhuis

De 3 meest voorkomende fouten tijdens het leggen van tegels

De 3 meest voorkomende fouten tijdens het leggen van tegels

Geplaatst op

Veel klussers kiezen ervoor om hun nieuwe vloer of wand zelf met vloer- of wandtegels te leggen. Dit zorgt ervoor dat je geld bespaart, maar dat kan ook enkele problemen met zich meebrengen. Om ervoor te zorgen dat je geen fouten zult maken en kunt genieten van een goed aangelegde vloer, geven we je in dit blog enkele waardevolle tips. 

Foutieve ondergrond

Een onjuiste onderlaag, het oppervlak waarop de tegel wordt geïnstalleerd, kan nare gevolgen hebben. Het is noodzakelijk om de onderlaag zeer strak en gelijkmatig aan te brengen. Zo voorkom je dat tegels scheef komen te liggen, doorzakken of zelfs breken. Bovendien maken veel doe-het-zelvers de fout om er niet bij stil te staan dat de vloer hoger wordt wanneer de tegels erop worden geplaatst. Hierdoor ontstaat vaak het probleem dat de tegels hoger dan de drempels in je woning komen te liggen. Neem de dikte van de tegels dus mee in de voorbereiding en het plaatsen van de onderlaag. 

Brekende tegels

Tegels passen nooit exact, waardoor het noodzakelijk is om sommige tegels op maat te snijden. Je kunt dit het best laten doen door een professional om te voorkomen dat de tegels breken. De beste methode om tegels te snijden is namelijk door gebruik te maken van een natte diamantzaag. Zorg ervoor dat je gewenste snede goed zichtbaar is door middel van een markering, plaats de tegel strak tegen de zijkant van de zaag en start met snijden zodra je ziet dat het water stroomt. Houd er bij het snijden van tegels rekening met dat je niet te snel wilt gaan. Hierdoor is de kans groter dat de tegel breekt. 

Te weinig tegels

Klinkt erg suf, maar het komt vaker voor dan je in eerste instantie zal denken: het kopen van te weinig tegels. Met name het feit dat tegels vaak breken bij doe-het-zelvers, zorgt ervoor dat er vaak te weinig tegels overblijven om de gehele oppervlakte te bedekken. We raden dan ook aan om een aantal extra tegels te kopen of bestellen. Dit is niet alleen handig wanneer er een tegel breekt, maar ook wanneer er later een tegel vervangen moet worden. We raden je aan om voor de berekening van het aantal tegels een deskundige in te schakelen. 

Geen goede afsluiting

Nadat je alle tegels hebt gelegd, is het belangrijk om een goede afsluiting aan te leggen. Hierdoor voorkom je dat er water of vuil tussen en onder de aangelegde tegels kan komen. Met speciale voeging plaats je eenvoudig een beschermlaag tussen de tegels. Het is belangrijk om niet direct de vloer te betreden, maar deze zoveel mogelijk rust te geven. Op die manier kan zowel de onderlaag als de voeging goed uitharden, waardoor je vloer optimaal beschermd is. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden