Peters pakhuis

3 goedkope manieren om inbrekers te weren

3 goedkope manieren om inbrekers te weren

Geplaatst op

Er bestaan tegenwoordig talloze beveiligingssystemen die ervoor zorgen dat inbrekers het steeds lastiger krijgen of zelfs geeneens meer een poging wagen. Toch zijn dergelijke beveiligingssystemen relatief duur omdat ze in veel gevallen zijn voorzien van de nieuwste technieken. Gelukkig zijn relatief dure beveiligingssystemen niet de enige optie om je huis goed te beveiligen tegen inbrekers. Er bestaan namelijk ook ontzettend veel goedkope of zelfs gratis manieren om inbrekers te slim af te zijn. Bovendien gaat het om tips die je zelfs met een duur beveiligingssysteem niet moet vergeten. In dit blog noemen we dan ook enkele waardevolle tips om je woning mee te beveiligen en de slaagkans van inbrekers zo klein mogelijk te maken.

Plaats sloten op je ramen

Het is wellicht een van de meest voorliggende manieren om je huis te beveiligen, maar daarom niet van minder grote waarde: het extra beveiligen van ramen. Ramen zijn voor inbrekers namelijk populaire plekken om een huis binnen te komen, juist omdat veel mensen hun ramen niet hebben beschermd door middel van sloten. Naast het plaatsen van sloten op je ramen is het ook belangrijk om te beseffen dat de meeste inbraken overdag plaatsvinden. We raden je dan ook aan om ook overdag de ramen goed af te sluiten, zelfs als je thuis bent.

Vernieuw uw sloten op tijd

Wanneer het al enige tijd geleden is dat je je sloten hebt vervangen, is het verstandig om ze zowel op de deuren als ramen te vervangen. Kleine beschadigingen, roest of verloren sleutels zijn een reden om je sloten te laten vervangen door een ervaren slotenmaker, zoals Slotenmaker Amsterdam. Professionele slotenmakers beschikken over de nieuwste en meest geavanceerde sloten, waardoor je de kans op inbraak aanzienlijk verkleint. Met name bij de wat oudere huizen zijn er vaak sloten aanwezig met een klink aan de buitenkant. Ook wanneer dergelijke sloten geen sporen van beschadiging tonen, raden we aan de sloten te laten vervangen.

Gevoelige buitenverlichting

Naast het aanhouden van een klein lampje wanneer je ’s nachts niet thuis bent, raden we ook aan om gebruik te maken van buitenverlichting met bewegingssensoren. Dergelijke buitenlampen springen aan wanneer er beweging wordt geregistreerd in de nabije omgeving. Wanneer een inbreker een poging waagt om bij jou thuis in te breken, springt het licht aan. Dit licht heeft een afschrikkende werking en zorgt er in veel gevallen voor dat inbrekers het voor gezien houden en vluchten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden