Peters pakhuis

3 tips bij het kopen van een slaapbank

3 tips bij het kopen van een slaapbank

Geplaatst op

Door in het ontwerp van je woonkamer te kiezen voor een slaapbank of futon kun je de ruimte  maximaliseren. Dit is natuurlijk een welkome toevoeging in elk huis. Slaapbanken komen in verschillende stijlen, grootte en types van stoffering voor en passen dan ook in elk decor. We hebben een paar aandachtspunten om rekening mee te houden als je winkelt voor je nieuwe slaapbank.

 

1. Functionaliteit

Het duidelijke voordeel van slaapbanken is dat ze als bank en bed kunnen worden gebruikt. Voor kleinere appartementen bespaart deze dubbele functie een aanzienlijke hoeveelheid waardevolle vloeroppervlakte. Als je de slaapbank voornamelijk als zitmeubel gebruikt, dan werkt elk type slaapbank: van een modern, casual design tot een strakke, verfijnde cabrioletbank. Elk type bank brengt een andere sfeer in de ruimte, maar beiden gaan gemakkelijk over naar een bed wanneer de behoefte zich voordoet.

Als je de slaapbank vooral gebruikt om te slapen, is het belangrijk om er een te kiezen die snel en eenvoudig van zitplaats naar bed en weer terug kan worden omgebouwd. Je wilt er ook één met een hoogwaardig, comfortabel matras. Je hoeft daarbij niet in te leveren op bekleding, aangezien ook deze slaapbanken uitstekend geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

 

2. Controleer de indeling van de ruimte

Dit geldt vooral als je in een klein appartement woont of als je een kleine kamer hebt. Niet alle slaapbanken zijn even groot; sommige zijn ontworpen om een groot 2-persoons bed te vervangen, terwijl andere kleinere matrassen hebben. Zorg ervoor dat je bij de keuze van wat het beste werkt, rekening houdt met de afmetingen van een gesloten en uitgeklapte bank. Voor kleinere kamers kan een slaapbank ter grootte van een stoel een volledig of 2-persoons matras hebben en veel minder ruimte in beslag nemen.

 

3. Wie gebruikt de slaapbank?

Dit is een andere belangrijke vraag om te beantwoorden voordat je je slaapbank kiest. Als de slaapbank bedoeld is voor een gastenkamer, is de kans groot dat er volwassenen of bezoekers voor een langer verblijf op de bank slapen. Dan is een mooi gestoffeerde, grotere bank die opent naar een queensize bed met een kussenmatras de meest comfortabele en aantrekkelijke optie.

Omgekeerd, als het meubel is bedoeld als incidentele slaapplaats voor de kinderen of voor studenten die alleen maar één nachtje thuiskomen, dan kan een simpelere slaapbank die met een snelle beweging uit te klappen is, een betere optie.

 

Zodra je onze drie belangrijkste tips in overweging hebt genomen en je je hebt verdiept in wat het beste past bij je levensstijl en je huis, is het tijd voor het leuke gedeelte:  Online winkelen om de perfecte match voor je huis te bestellen. Bij slaapbanken.nl vind je alle soorten slaapbanken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden