Peters pakhuis

3 tips voor het kopen van een matras voor mensen met een slechte rug

3 tips voor het kopen van een matras voor mensen met een slechte rug

Geplaatst op

Er is algemeen bekend dat een traagschuim matras het beste is voor mensen met een slechte rug. Maar hoe vind je nu het beste traagschuim matras om je rugklachten te voorkomen of verminderen.

Bepaal de juiste hardheid van je traagschuim matras

We weten zeker dat stevigheid de belangrijkste factor is als het gaat om slechte ruggen. Maar het is niet de enige factor om rugklachten te verminderen en voorkomen. Je moet ook rekening houden met je favoriete slaappositie, omdat dit bepaalt welke drukpunten door de matras worden geraakt.

Traagschuim matrassen voor zijslapers

Bij zijslapers worden de heupen en schouders direct door de matras geraakt. Daardoor is slapen op een zacht tot middelmatig matras ideaal om onnodige druk op deze plaatsen te voorkomen. Ze hebben een hardheidsniveau nodig dat de schouders en heupen een beetje kan laten zakken en toch ondersteuning biedt.

Traagschuim matrassen voor rugslapers

Rugslapers doen het, zoals gezegd, goed in matrassen van gemiddelde sterkte. Dit voorkomt het inzakken van de rug en heupen die pijn kunnen veroorzaken.

Probeer het slapen op de buik te voorkomen

Probeer te voorkomen dat je op je buik slaapt, omdat dit ertoe kan leiden dat je middelste gedeelte doorligt, je onderrug te ver uitrekt en pijn veroorzaakt.

Bekijk of het matras verkoelende functies biedt

Standaard traagschuim matrassen hebben een gesloten celstructuur, waardoor deze minder verkoelend zijn dan een koudschuim matras. Dit is in de loop der jaren een probleem geweest met verschillende oplossingen. Er zijn nu talloze koelmechanismen voor traagschuim, zoals open cel traagschuim en combinatiematrassen met gel en traagschuim.

Ga op zoek naar recensies over de winkel en het matras

Niets kan je meer vertellen over de werkelijke hardheid en koelcapaciteit van een traagschuimmatras dan echte klantbeoordelingen. Ga op zoek naar reviews om de algemene mening over de matrassen in combinatie met rugklachten te achterhalen.

Onderzoek antiallergische functionaliteiten

Traagschuim matrassen bestaan uit een polyurethaanschuim dat is opgebouwd uit vezels die voorkomen dat allergie veroorzakende stofmijten zich in het bed verzamelen. In tegenstelling tot standaardmatrassen voorkomt de dichte samenstelling van traagschuim de ophoping van allergenen in de loop der tijd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden