Peters pakhuis

4 tips voor het ontwerpen van een tijdloze kinderkamer

4 tips voor het ontwerpen van een tijdloze kinderkamer

Geplaatst op

Een kinderkamer inrichten is vaak leuk en goed te doen. Een kinderkamer creëren die over 5 jaar nog steeds leuk is, is een lastigere taak. Hier zijn een paar tips om je te helpen in het maken van een tijdloze kinderkamer.

Gebruik van kleuren

Kies een kleurenpalet dat kinds genoeg is zonder dat het te “baby” is. Je kunt zeker heldere verzadigde kleuren in de kamer hebben, maar door de hoofdkleur van de muur geraffineerder te houden, voorkom je dat je hem over vijf jaar opnieuw moet schilderen. Bijvoorbeeld een grijze kleur voelt vaak goed bij een jongen zonder dat het te baby achtig is. Ook voor de babykamer accessoires kun je het beste zachte geraffineerde kleuren gebruiken.

Meubels die JIJ leuk vind

Kies meubels die jij leuk vindt, niet alleen meubels die je kind leuk vindt. Terwijl je kind misschien heel graag een bank die in de vorm van een Teletubbie of Pikachu wilt, zal hij daar snel overheen komen… Dus als je meubels koopt, zorg er dan voor dat ook jij het leuk vindt, en dat nadat hij ze zat wordt of overheen is gegroeid, kun je de meubels in andere delen van het huis inbouwen.

Gebruik niet te veel patronen

Meng twee tot drie patronen in de kamer om chaos te voorkomen. Als grote fan van patronen kan het voor mij moeilijk zijn om dit te zeggen, maar kinderen zijn al best chaotisch. Door een ton aan patronen in hun kamers te mengen, voeg je erg veel drukte en chaos toe nog voordat ze hun speelgoed, sokken en rommel verspreiden. Dus ik zou de patronen beperken tot drie in een kamer.

Symmetrie

Voeg symmetrie toe om het een geheel te maken. Het neemt veel afleiding en contrast weg en is daarom makkelijker te interpreteren en te begrijpen. Wanneer je oog een ruimte beter begrijpt, voelt het kalm en rustig aan. Voor een kinderkamer is symmetrie geavanceerder, maar het geeft het ook het gevoel dat het meer naar elkaar toe getrokken wordt, onmiddellijk. Dus zelfs als het rommelig is, voelt het minder rommelig aan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden