Peters pakhuis

Aanbevolen cursussen in de bouw

Aanbevolen cursussen in de bouw

Geplaatst op

De bouw is een grote sector met veel gespecialiseerde beroepen. Elke beroepsgroep heeft een aantal vereisten op het gebied van certificering en opleiding, daarnaast zijn er ook een aantal algemene cursussen waar een medewerker extra van kan profiteren. De volgende cursussen zijn voor medewerkers het overwegen waard.

 

EHBO cursus

Veiligheid staat altijd voorop. De bouwplaats kan een gevaarlijke omgeving zijn om te werken, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Uiteraard zijn er strenge veiligheidseisen wanneer meerdere vakmensen tegelijkertijd bezig zijn, maar desondanks is het aan te bevelen om medewerkers een EHBO cursus te laten volgen. Zo is iedereen voorbereid mocht er een keer een ongeluk gebeuren. Ook is het slachtoffer sneller geholpen. Bij ernstige ongelukken vergroot het de kans op overleven.

 

VCA

VCA staat voor veilig, gezond en milieubewust werken. Vooral bij risicovolle werkzaamheden is een VCA certificaat van meerwaarde. Zowel bedrijven als personen kunnen een VCA certificering halen. Bij grotere projecten en hoofdaannemers is een VCA bedrijfscertificering vaak verplicht, maar ook voor ZZP’ers of andere zelfstandigen is het aan te raden om zich hierin te verdiepen. Voor bedrijven is het certificaat 3 jaar geldig, een persoonlijk VCA diploma gaat 10 jaar mee. Het is een kleine investering voor de lange termijn.

 

Hoogwerkers

Als er veel op hoogte wordt gewerkt is het zeker van toegevoegde waarde om alle werklui te laten certificeren in het gebruik van hoogwerkers. Dit kan veel ongelukken voorkomen en zorgt ervoor dat alle materialen veilig worden bestuurd. Er bestaan verschillende varianten van hoogwerker certificaten, dus je kunt kiezen in hoeverre je een medewerker wilt bekwamen in het gebruik van een hoogwerker op een bouwplaats.

 

Uiteraard zijn er vele aanvullende cursussen en trainingen mogelijk. Kijk vooral naar de kern van werkzaamheden om na te gaan welke van toegevoegde waarde zijn voor je bedrijf of je medewerkers.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden