Peters pakhuis

Betonplaten: de nieuwe trend voor vloeren buiten?

Betonplaten: de nieuwe trend voor vloeren buiten?

Geplaatst op

Vooral op bedrijfsterreinen en bij industrieterreinen zien we veel betonplaten. Grote, robuuste platen van beton die samen een sterk geheel vormen voor alle vrachtwagens, heftrucks en andere transportmiddelen die dagelijks de vloer belasten. De laatste jaren zien we de betonplaat ook steeds vaker terug bij kavelpaden, erfverharding, parkeerplaatsen en zelfs tuinen. In deze blog vertellen we meer over het uiterlijk van betonplaten, de verschillende types en afmetingen van de platen.

Robuuste, industriële uitstraling

Steeds meer mensen willen een industriële uitstraling creëren in en rondom hun woning of bedrijfspand. Waar gietvloeren de laatste jaren al flink in opkomst waren, is het nu de beurt aan betonvloeren. Wil je helemaal de show stelen en voor bezoekers een uniek beeld creëren in je tuin of rond je bedrijfspand, laat dan betonplaten leggen. Met betonplaten creëer je een robuust en industrieel uiterlijk en tegelijkertijd een beeld dat je niet bij veel andere tuinen of bedrijven ziet.

Verschillende soorten betonplaten

Ben je er niet helemaal uit of betonplaten goed passen rond je woning of bedrijfspand, dan heb je geluk. Er zijn een aantal bedrijven zoals Wester Beton, die meerdere soorten betonplaten aanbieden. Bij dit bedrijf heb je bijvoorbeeld keuze uit gladde en ruwe betonplaten. Zo kun je de betonplaat kiezen die qua toplaag perfect past bij de rest van je woning of bedrijf. Daarnaast kun je bij gladde betonplaten ook nog kiezen uit halve platen of driekwart platen. Op deze wijze kun je de gehele tuin of het gehele terrein rondom je bedrijf vol laten plaatsen met betonplaten, die het geheel een industriële uitstraling zullen geven.

Afmetingen van een betonplaat

Naast de verschillende soorten betonplaten heb je ook keuze in meerdere afmetingen. Qua lengte en breedte zijn 200 cm, 150 cm en 100 cm de meest gangbare maten. Bekijk de betonplaten en de plek waar je de platen wilt gaan leggen en kies op basis daarvan of je voor hele grote platen gaat of voor wat kleinere varianten. Het kan ook leuk zijn om platen met verschillende afmetingen met elkaar te combineren. Op deze wijze creëer je een wat speelsere uitstraling rondom je huis of bedrijfspand. Naast de verschillende afmetingen heb je bij veel betonspecialisten ook nog keuze voor wat betreft de dikte van de plaat: 12 cm, 14 cm of 16 cm.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden