Peters pakhuis

Beveiligingsoplossingen voor grotere openingen

Beveiligingsoplossingen voor grotere openingen

Geplaatst op

Er zijn veel beveiligingsproducten beschikbaar om standaard deuren, verzenddeuren en winkelpuien fysiek te beveiligen. Unieke situaties kunnen oplossingen op maat vereisen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld grote openingen, hoge plafonds, naadloos glas of kiosken om er maar een paar te noemen.

Omdat de meeste fysieke beveiligingsproducten een bevestigingspunt vereisen, worden grote, brede delen moeilijk te beveiligen. Producten die ondersteuning boven het hoofd nodig hebben, hebben beperkingen en kunnen duur worden. Daarom geven we in deze blog 3 opties voor beveiligingsproducten voor brede, hoge of grote openingen.

Faciliteiten die een grote opening hebben om te beveiligen zijn vliegvelden, winkelcentra, sportarena’s, scholen, congrescentra, kruidenierswinkels en industriële productie en opslag.

  • Winkelcentra hebben een verantwoordelijkheid ten opzichte van de detailhandelaren en zorgen voor veiligheid na sluitingstijd. Met veel winkelcentra met bioscopen en fitnessclubs die tijdens de daluren actief zijn, is het belangrijk om de toegang te beperken voor gebieden waar het publiek geen toegang tot hoeft te hebben.
  • Fabricagefaciliteiten vereisen dat grote ruimten worden beveiligd om werknemers te helpen beschermen en de toegang tot gevoelige en gevaarlijke zones of machines te beperken.
  • Voor de opslag van goederen kunnen grote gebieden nodig zijn om de goederen te beschermen en te beveiligen.

1. Rolluiken

Rolluiken hebben een bovenliggend schot nodig om de kopkast op te monteren en de zijhekken moeten aan de voorkant of uitsparing van het gebouw worden vastgezet. De maximale breedte van een rolluik kan variëren per individuele fabrikant. Ook zijn er diverse rolluikonderdelen verkrijgbaar, zoals een handzender.

2. Rolhekken

Voor het monteren van rolhekken is het nodig dat er voldoende ruimte aan de bovenkant is om het rolhek te bevestigen.  Daarnaast vereisen ze ruimte boven de opening voor wanneer ze niet in gebruik zijn.

3. Schaarhekken

Schaarhekken zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Er zijn geen rails aan het plafond of op de vloer nodig, maar wel een bevestigingspunt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden