Peters pakhuis

De eetkamer trends van 2020

De eetkamer trends van 2020

Geplaatst op

De eetkamer is niet alleen een plek meer om te eten, maar wordt steeds vaker gebruikt voor allerlei activiteiten. Daar hoort ook het uitnodigen van vrienden en familie bij om lekker te gaan tafelen of te borrelen. Dat betekent dat een kleine eetkamertafel met 4 stoelen niet meer voldoet aan onze eisen en de functie van de ruimte. 

Een grote tafel en veel eetkamerstoelen 

Dat brengt ons meteen bij de eerste trend. Steeds vaker kopen mensen een grote eettafel met veel eetkamerstoelen (minimaal 6), ook al is het gezin bijvoorbeeld maar met 4 personen. Tegenwoordig heb je erg mooie design eetkamerstoelen met armleuning. Je ziet ook steeds vaker een ovale eettafel terug in het interieur, dit heeft net een ander effect dan een rechthoekige en een ronde tafel. 

Planten!

Planten in je eetkamer? Jazeker! Planten hebben altijd een speciale functie in huis. Ze zorgen niet alleen voor gefilterde lucht, waardoor allergenen in de lucht worden verwijderd, maar ze voegen ook kleur en textuur toe. Bovendien behoren planten nu bijna ook tot het ‘decor’ en kan het een ruimte ook echt afmaken. Met planten kun je lastige hoeken verwijderen of je gehele muur een upgrade geven door een planten wall

Minder formeel

Eetkamers hoeven geen formele uitstraling te hebben. Het kan allemaal een stuk speelser! Gebruik kleur in bijvoorbeeld de stoelen voor net dat beetje extra uitstraling. 

Mix en match

Al je meubels en accessoires hoeven niet hetzelfde te zijn, het gaat tegenwoordig allemaal om het mixen en matchen. Dit jaar gaat het minder om het perfecte catalogus plaatje en meer om sfeer en persoonlijkheid. Koop bijvoorbeeld eetkamerstoelen in verschillende stijlen. Houdt er wel rekening mee dat de kleuren een beetje met elkaar matchen. 

Een statement lamp

 Het hebben van een mooie grote lamp boven de eettafel ziet er erg mooi uit en geeft de eetkamer een leuke uitstraling. En zorgt uiteraard voor genoeg licht! Je kunt er een echte statement piece van maken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden