Peters pakhuis

De geheimen van een zen interieur: verlichtende designideeën

De geheimen van een zen interieur: verlichtende designideeën

Geplaatst op

In deze tijden van stress en hectiek is het steeds moeilijker om ontspanning in ons leven te vinden. Een van de weinige opties die nog overblijft is een vredig oord van onze woning te maken. Dit is de reden dat veel interieurs zen ingericht worden met als basis een mooie gietvloer. Maar hoe doe je dat? In deze blog geven we je een aantal tips hiervoor.

Wat is een zen interieur?

Zen is in principe geen interieurstijl, maar wordt wel geassocieerd met minimalisme, eenvoud en puurheid in een ontwerp. Je zou kunnen zeggen dat het een manier is om het interieur van je woning te ordenen zodat er een sfeer van rust ontstaat. We gaan je hieronder een aantal tips geven waarmee je dat in je eigen woning kunt bereiken.

Ga voor aardse kleuren

Een zen interieur gaat over natuurlijke kleuren. Denk aan zachte tinten, zoals wit, grijs, beige of roze. De kracht van het palet zit in het vermogen om een gevoel van rust of ontspanning op te roepen. Een visuele continuïteit in het design is belangrijk, dit geldt zowel voor de kleuren als voor de binnenhuisarchitectuur. Is je kamer monochroom, vooral wit? Dan kun je kiezen voor een paar opvallende meubelstukken met een uitgesproken kleur: zoals rood.

Zachte texturen

Niet alleen de ogen, maar ook de tastzin wil een rustige ervaring. Deze kun je krijgen door bijvoorbeeld een kleed neer te leggen. Ook hout is een materiaal dat een bepaalde zachtheid heeft, zeker vergelijken met beton. Een gietvloer is ook ideale, zeker als het gaat om de looks. De betonlook past heel erg in een zen interieur. Of wat dacht je van tapijten? Alles kan, als het maar subtiel, minimalistisch en niet te dominant aanwezig is.

Kies natuurlijke en lichte stoffen

Stoffen moeten zich ook aan de regels houden: laat ze licht en natuurlijk zijn. Gordijnen passen ook in een zen interieur. Ze zorgen voor een lichte look en verminderen echo’s in de kamer.

Zacht licht

Als je volkomen relaxt wilt worden in je kamer dan is het slim om alle felle tl-lampen te vervangen door kalmerende lichten. Ook natuurlijk licht is een goede manier om een ontspannen sfeer te creëren. Lichtopeningen in het plafond zijn ook een mooie optie om het binnen lekker licht te maken. Vergeet de kaarsen niet! En ja, natuurlijk ook niet de verplichte boeddha’s vergeten.

Minimalisme

In alles wat je doet moet je proberen zo minimalistisch mogelijk te werken. Eenvoudig houden wat je doet, dat is eigenlijk de truc. ‘Less is more’.

Gietvloer

Met een gietvloer heb je een geweldige basis te pakken waarop je het zen interieur kunt vormgeven.  Er zijn verschillende gietvloeren beschikbaar, waaronder een met een betonlook. Beton is vaak een materiaal dat gebruikt wordt in een zen interieur dit vanwege de essentialistische looks. Het is no nonsens materiaal dat voor krachtige look zorgt. Een gietvloer met een betonlook past daar perfect bij. Zen design is sterk design, gezuiverd van alle opsmuk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden