Peters pakhuis

De leukste onderscheidende interieur ideeën voor in huis

De leukste onderscheidende interieur ideeën voor in huis

Geplaatst op

Kan jouw wooninterieur wel een opknapbeurt gebruiken? We kiezen vaak voor de gebruikelijke interieurstijlen en meubels die we terugzien in de eerste de beste winkels die we tegenkomen. Daarom zetten we een aantal onderscheidende interieurideeën op een rijtje die jouw woninginterieur anders zal maken dan de gemiddelde woning. Lees snel verder en probeer ze voor jezelf uit.

Een eigen geschilderde muur

Een slaapkamer kun je voor je laten inrichten, maar dit kan je uiteraard ook helemaal zelf doen. Zo geef je de slaapkamer een unieke stijl die nergens anders te vinden is. Dit realiseer je door bijvoorbeeld een wand te versieren met eigen schilderwerk. Denk hierbij aan een landkaart van je favoriete plek op de wereld of een beeld van een leuke jeugdherinnering. Je kunt hier de creativiteit de vrije loop laten gaan. Zo geef je de slaapkamer een echte persoonlijke eyecatcher waar je nog lang van kunt genieten.

Meubels op maat

Er zijn tal van meubelzaken waar je nieuw meubilair voor op de slaapkamer kunt aanschaffen. Wanneer je het zat bent om te kijken naar die oneindig lange catalogussen, dan is het misschien een idee om de meubels geheel op maat te laten maken. Inventariseer jouw wensen en ga hiermee in gesprek met een meubelspecialist. Geen kast kunnen vinden die al jouw boekwerk kwijt kan? Laat dan een boekenkast op maat maken. Zo worden al jouw meubelwensen werkelijkheid. Ben je een echte klusser? Schroom dan niet om zelf naar de bouwmarkt te gaan en je meubilair geheel op eigen wijze te ontwerpen en te bouwen. 

Alternatieve belichting

De belichting in je kamer is een belangrijk onderdeel van het interieur. Je kunt namelijk met licht een grote invloed uitoefenen op de sfeerbepaling. Wanneer je de slaapkamer niet te veel wilt veranderen op het gebied van meubilair of schilderwerk, dan kun je verschillende lichtsets uitproberen. Maak hiervoor een goed lichtplan. Denk hierbij ook aan kleine subtiele verlichtingen, zoals een boekenplank die oplicht als je een boek wilt pakken of licht in de kledingkast die aangaat wanneer je de deuren opent. Ook hier kun je de creativiteit de vrije loop laten gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden