Peters pakhuis

De meerwaarde van een systeemplafond in een bedrijfspand

De meerwaarde van een systeemplafond in een bedrijfspand

Geplaatst op

Steeds meer bedrijfspanden worden ingericht met verlaagde plafonds. Hier zijn veel goede redenen voor te bedenken. Zo is een systeemplafond de nieuwe manier om aspecten, zoals kabelwerk, te structureren buiten het gezichtsveld. Daarnaast helpen systeemplafonds aan het verbeteren van de akoestiek in een ruimte. Dit helpt als u bijvoorbeeld verhuist naar een grote en gehorige werkruimte waar veel mensen moeten werken. We zetten de meerwaarde van een systeemplafond voor jouw bedrijf voor je op een rijtje.

Technische infrastructuur

Via een systeemplafond laat je de infrastructuur van alle aansluitingen van de werkplek leiden. Aan het plafond zijn er diverse hangende plafondonderdelen te monteren die diverse aansluit groepen bij elkaar kan samenvoegen. Dit is helemaal op maat af te stellen. Zo kun je alle werkplekken overzichtelijk en geordend structureren en zal deze infrastructuur ook buiten het zicht zijn weggewerkt. Ideaal wanneer je dus veel systemen moet gaan aansluiten, zoals het vullen van een werkruimte met een computer voor elke werknemer.

Dempend akoestisch effect

Grote werkruimtes kunnen aardig galmen. Dit is uiterst vervelend zodra je met veel apparaten en werknemers moet samenwerken. We maken ten slotte met zijn allen geluid. Door een systeemplafond te installeren zal dit een dempend effect hebben op de akoestiek. Hierdoor wat het een stuk aangenamer om te werken en hoor je niet meteen wat er aan de andere kant van een werkruimte gebeurt.

Interieur waarde

Een systeemplafond kan veel bijdragen aan het interieur. Zo kunnen panelen van een systeemplafond helpen om licht te weerkaatsen zodat de gehele ruimte beter is verlicht. Witte panelen kunnen bijdragen om een ruimte flink op te lichten. Daarnaast kunnen panelen een indruk wekken dat een ruimte groter lijkt. Een systeemplafond helpt ook om de ruimte warm te houden. De warme lucht blijf namelijk langer hangen en een systeemplafond houdt ook de warmte langer vast.

Investeren in een systeemplafond

Een systeemplafond kan dus van veel waarde zijn voor je werkomgeving. Hierdoor is het afwegen of je ook bereid bent om hierin te investeren. De kosten van een systeemplafond verschillen per project. Een systeemplafond kan namelijk alleen perfect functioneren als deze op maat is gemaakt. Daarnaast zijn er verschillende factoren waardoor je een systeemplafond kan personaliseren. Al met al zal een systeemplafond het werkproces, humeur van werknemers en de werkproductie flink bevorderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden