Peters pakhuis

De meest gevaarlijke plekken in huis

De meest gevaarlijke plekken in huis

Geplaatst op

Je bent je er waarschijnlijk niet altijd van bewust, maar de meeste ongelukken gebeuren gewoon thuis. Deze huis, tuin en keuken ongelukken vinden vaak plaats in dezelfde ruimtes van onze woning. Bekijk ook eens in je eigen huis of jij of je familieleden risico lopen in deze kamers.

 

De badkamer

In de badkamer gebeuren de meeste ongelukken. Door een gladde vloer is een ongeluk zo gebeurd. Ook zorgt een hoge uitstap voor ouderen nog wel eens voor problemen. Daarnaast ligt bij een combinatie van elektrische apparaten en water elektrocuteren op de loer.

 

Wees voorbereid op deze problemen en zorg voor antislip matten. Wanneer je voelt dat fysieke gesteldheid achteruit gaan, laat tijdig je douche ombouwen. Zorg tenslotte altijd dat vocht uit de badkamer kan ontsnappen.

 

De slaapkamer

Ongelukken in de slaapkamer vinden niet altijd bewust plaats. In je slaap kun je rare bewegingen maken, of misschien zorgt je slaappartners voor een benarde situatie. Ook bij onbeveiligde hoogslapers en stapelbedden gaat het relatief vaak mis. Tenslotte geeft het aan- of uittrekken van kleding nog wel eens problemen of blessures.

 

Ook in je slaapkamer kun je voorzorgsmaatregelen nemen. Zorg altijd voor beveiliging als er op hoogte wordt geslapen. Bij een beweeglijke partner kun je eens overwegen een 2persoons matras in te ruilen voor 2 eenpersoons varianten. Zorg ook voor een hoogwaardig matras, bijvoorbeeld van het merk Auping.

 

De trap

Niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen gaat het regelmatig fout op de trap. Uitglijders, het stoten van de tenen, valpartijen: zorg ervoor jij en je gezinsleden zo min mogelijk risico lopen op de trap.

Het risico op ongelukken is op een trap vrij snel te verhelpen. Met trapmatten voorkomen je glijpartijen, zorg ook voor een stevige reling om op terug te vallen. Houd je kinderen weg bij de trap, zodat ze niet kunnen vallen en er ook geen speelgoed op kunnen achterlaten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden