Peters pakhuis

De perfecte inrichting voor je terras

De perfecte inrichting voor je terras

Geplaatst op

De winter is alweer begonnen aan zijn laatste strenge weken. De lente staat bijna voor de deur en over niet al te lange tijd kan iedereen weer buiten zitten en genieten van de warmere middagen en avonden. Mocht je terras nog niet helemaal klaar zijn voor de lente, dan doe je er goed aan om nu alvast na te denken over welke inrichting, tuinsets, bloemen, planten, terrasoverkapping, etc. je wil hebben. In deze blog geven we je een aantal zaken mee waar je rekening mee kunt houden wanneer je op zoek bent naar de perfecte inrichting voor je terras.

Denk in stijlen

Het kan erg helpen om te denken in stijlen, in plaats van dat je denkt in losse meubelstukken, planten en andere zaken. Door een duidelijke en eenduidige stijl te kiezen voor je terras, kun je van je terras makkelijker één geheel maken. Die uniforme uitstraling geeft weer rust en zorgt ervoor dat je terras geen bij elkaar geraapt zooitje is!

Wees realistisch

Op Pinterest zie je regelmatig de meest uiteenlopende stijlen en ideeën voorbij komen. Dat is natuurlijk erg leuk ter inspiratie en je kunt een beetje wegdromen bij de gedachte om op een perfecte zomeravond in die mooie hangmat te liggen tussen alle bloeiende bloemen en decoraties uit alle uithoeken van de wereld zoals kleipotten, tapijten, lampen, etc. Zo’n droom kan een nachtmerrie worden op het moment dat de bloemen niet meer in bloei staan, alle wereldlijke decoraties afgestoft moeten worden en het buiten wat grijzer wordt.

Praktisch

Het loont ook om goed na te denken over de functie van je terras. Ga je er voornamelijk in je eentje zitten of heb je een groep vrienden en vriendinnen die met enige regelmaat langskomen? Wil je buiten kunnen eten of wil je er enkel kunnen zitten met een kopje koffie, thee of een glaasje wijn of bier? Doordat je hier goed over nadenkt kun je bepaalde zaken, zoals die hangmat van eerder, mogelijk uitsluiten omdat, hoewel het idee leuk kan zijn, de toepassing ervan wat minder zinvol zal zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden