Peters pakhuis

De voordelen van werken vanuit kantoor

De voordelen van werken vanuit kantoor

Geplaatst op

Met de technologie die tegenwoordig beschikbaar is, is het vaak mogelijk en soms zelfs handig voor werknemers om te werken vanuit hun woning. Toch is een aanzienlijk deel van de werkgevers huiverig over deze ontwikkeling, want is het wel gunstig voor de bedrijfscultuur, de workflow en de loopbaanontwikkeling van het personeel? We weten allemaal dat het internet en andere technologieplatformen het gemakkelijker dan ooit maken voor mensen om geografisch gescheiden te zijn en toch gemakkelijk te communiceren. De realiteit vormt echter een grote uitdaging voor zowel bedrijfsleiders als werknemers. We worden allemaal gedwongen om de vraag te beantwoorden: is het beter om thuis of op kantoor te werken? In dit blog bespreken we de grootste voordelen van werken vanuit kantoor. 

Netwerken

Wanneer je op kantoor werkt, is het veel gemakkelijker voor je manager en bedrijfsleiders om je ware potentieel te zien: jouw productiviteit, toewijding en doordachtheid zullen voorop staan. Het socialiseren met hoge opgeleiden biedt de mogelijkheid om je leiderschapskwaliteiten te laten zien en betekenisvolle connecties op te bouwen met succesvolle spelers in je vakgebied. Deze in-office interactietijd is vooral nuttig wanneer het tijd is voor managers om promoties te maken en bonussen te geven.

Kennisdeling

Wanneer je waardevolle tijd met collega’s doorbrengt, maakt die sociale basis het makkelijker om ideeën te verwoorden en bovendien een afwijkende mening te vormen. Het is moeilijker om via de telefoon echte relaties met collega’s te vormen. Daarnaast kan het kantoor de primaire plaats zijn voor mensen om vriendschappen te sluiten.

Gezonde balans tussen werk en privé

Hoewel thuiswerken als een luxe klinkt, kan het eigenlijk meer kwaad dan goed zijn voor de balans tussen werk en privé. Je huis moet nooit een plaats van stress worden, maar eerder een bron van rust, ontspanning en gezinsvorming. Wanneer de grens tussen werk en thuis wazig wordt, kan het moeilijker worden om de frustraties van je werkleven om 5 uur ’s middags achter je te laten. Ook de afleidingen van het dagelijkse leven kunnen moeilijker te negeren zijn wanneer je er tijdens je werkdag mee geconfronteerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan huilende baby’s, lawaaierige huisgenoten en je favoriete tv-programma ’s middags. Wanneer je bent verplicht om thuis te werken, is het altijd nog mogelijk om een kantoorruimte te huren zoals bijvoorbeeld bij Verzamelgebouwreeuwijk.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden