Peters pakhuis

Drie tips voor de perfecte woonkamer make-over

Drie tips voor de perfecte woonkamer make-over

Geplaatst op

Iedereen komt wel eens op het punt dat ze in hun woonkamer staan en niet meer blij zijn met wat ze zien. Hoewel dit in sommige huishoudens eens in de 10 jaar voorkomt, is het bij anderen een jaarlijks terugkerende trend. Het is daarbij mogelijk dat je alleen een aantal meubelen verschuift en een ander vloerkleed koopt, maar het kan ook dat je een volledig nieuwe inrichting wilt. Bij een dergelijk project kan het lastig zijn waar je moet beginnen. In deze blog kijken we naar een aantal trends en tips die van pas kunnen komen bij het renoveren van je woonkamer.

Multifunctionaliteit is onderschat in het huis

Als je maximale flexibiliteit wil houden in je woonkamer is het goed om rekening te houden met de functionaliteit van diverse meubels in huis. Op die manier creëer je automatisch een hoop nieuwe opties voor jezelf als je wat wilt veranderen, zonder dat je veel nieuwe spullen aan moet schaffen. Op die manier krijg je dus veel waar voor je geld als het gaat om meubels. Denk bijvoorbeeld aan slaapbanken. Tegenwoordig heb je prachtige banken die ook dienst doen als bed. Op die manier kun je een woon- of zitkamer eenvoudig omtoveren tot tijdelijke slaapkamer.

Hou de vloer neutraal

De vloer is een van de meest opvallendste punten aan de woonkamer en tevens een van meest permanente. Een vloer is er niet zo makkelijk uit te halen, dus het is aan te raden om goed na te denken over de vloer die je in de kamer hebt liggen. Gietvloeren zijn goede voorbeelden van vloeren die een relatief onopvallende uitstraling hebben, maar wel van fantastische kwaliteit zijn. Op deze manier heb je een neutrale vloer, waarbij je de uitstraling kan laten bepalen door het meubilair en vloerkleden. Vooral voor de huishoudens die vaak van uitstraling willen wisselen is dit een uitkomst.

Speel met de ruimtelijkheid

Een populair doel van een renovatie of herinrichting van de woonkamer is om deze groter te laten lijken dan hij daadwerkelijk is. Er zijn echter verschillende manieren waarop je dit kunt realiseren. De bekendste manier is om lichte kleuren te gebruiken, zeker voor de muren. Zorg daarnaast dat je voldoende opslagruimte hebt, die niet opvalt. Zo kun je de vloer vrij houden van onnodige spullen, zonder dat het de ruimtelijkheid van de kamer beïnvloedt. Een andere populaire manier is om gordijnen van het plafond tot aan de vloer op te hangen, waarbij je de ramen ook nog eens groter laat lijken dan ze zijn.

Verder kun je beter een aantal grote accessoires of schilderijen in je huis hebben, dan een groot aantal kleine. Dit beperkt je flexibiliteit in veranderingen wel, omdat je minder spullen hebt om mee te variëren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden