Peters pakhuis

Echt hout of laminaat? De voor- en nadelen op een rij

Echt hout of laminaat? De voor- en nadelen op een rij

Geplaatst op

Bij het kiezen van een vloer is het goed om de voor- en nadelen van de verschillende type vloeren helder te hebben. Veel gekozen vloeren zijn de hout- en laminaatvloer. Daarom willen we je graag de verschillen tussen de twee uitleggen. Experts op het gebied van vloeren willen je graag assisteren. Bij laminaat naarden staan de vloerexperts voor je klaar.

Sfeer in huis

Een van de meest gewilde vloeren in huis zijn de hout- en laminaatvloer. De looks van deze vloeren zorgen voor een ongekende sfeer in huis. Het is echt een tijdloze look die deze vloeren aan je interieur geven. Een vloer van hout of laminaat is daarnaast een goede basis voor een modern design. Er zijn voor- en nadelen verbonden aan beide vloeren, zoals:

Prijs

Het gaat erom hoeveel geld je over hebt voor je vloer. De prijs van een houtvloer ligt doorgaans hoger dan die van een laminaatvloer. De houtvloer ligt vaak in oude huizen, maar in nieuwe huizen wordt vaak de keuze voor laminaat gemaakt. De prijs van een houtvloer hangt af van het soort hout waarvan de vloer gemaakt is. Hardhout bijvoorbeeld, is een houtsoort die vrij prijzig kan zijn. Laminaat is een stuk goedkoper, omdat het gemaakt wordt van MDF of HDF, dat zijn samengeperste en afgewerkte vezels. Een laminaatvloer is gemakkelijker te leggen omdat deze niet gelijmd of vastgespijkerd hoeft te worden.

Duurzaamheid

Als het gaat om de duurzaamheid van de vloeren dan is er ook een duidelijk verschil te zien. De hardhoutenvloer kan levenslang meegaan als deze goed onderhouden wordt. De laminaatvloer gaat ongeveer 20 jaar mee. Laminaat is bestendiger tegen krassen en kan beter tegen vocht. Dit type vloer is ook gemakkelijker te reinigen. Het omgekeerde geldt voor een houten vloer, deze kan heel slecht tegen vocht. Het voordeel van een houten vloer, is dat deze gerenoveerd kan worden. Laminaat is slechts te vervangen. Dus stel: de viskom valt om, dan is het zaak snel te dweilen, want beiden vloeren zijn niet dol op vocht. Als je veel zonlicht in huis hebt, kun je misschien beter kiezen voor laminaat, omdat deze vloer UV-bescherming heeft. Toch bestaat er ook olie voor hardhouten vloeren met een Uv-filter. Deze olie moet je wel om de zoveel tijd aanbrengen. Laminaatvloeren zijn dus minder bewerkelijk dan houten vloeren.

Conclusie

Er bestaan aardig wat verschillen tussen hout- en laminaatvloeren. Zowel in prijs als in duurzaamheid. De voor- en nadelen moet je zelf afwegen, wat vind jij belangrijk en wat is jouw smaak? Veel succes met kiezen en als je twijfelt, laat je dan adviseren door een expert.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden