Peters pakhuis

Handige tips voor het kiezen van een inboedelverzekering

Handige tips voor het kiezen van een inboedelverzekering

Geplaatst op

Het kopen of huren van een nieuwe woning is een belangrijk moment in je leven. Dan is het wel slim om een inboedelverzekering te kiezen. Zo krijg je de schade vergoed in het geval van inbraak, waterschade of brand. Er zijn een aantal tips die jou helpen een voordelige verzekering te kiezen.

Wat dekt een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt alles dat niet vast zit aan je woning. Zoals een kast, tv of je staande design lampen. Een inboedelverzekering hoef je niet per se af te sluiten, maar het is wel slim om dit te doen. Deze verzekering dekt schade door brand, ontploffing, inbraak, beroving met geweld, stormschade en wateroverlast. Wanneer je zelf schade maakt of je huis niet onderhoudt en daar gaan dingen door stuk, dekt de inboedelverzekering dit niet. De eerste tip is te checken of dat wat je wilt verzekeren ook daadwerkelijk valt onder de inboedelverzekering.

Ga ik allrisk of niet?

Het mooie van een allriskverzekering is, dat je ook schade vergoed krijgt als je zelf iets kapot laat vallen. Deze verzekering is duurder dan een basisverzekering.

Extra dekking

Voor sommige situaties is het goed om een verzekering met extra dekking te nemen. Bijvoorbeeld als je buitenshuis vaak dure spullen als laptops met je meedraagt. Heb je zeldzame spullen thuis, zoals opnameapparatuur en computers, dan is extra dekking geen overbodige luxe. Ook studenten in studentenhuizen en mensen die hun woning op Airbnb verhuren, zijn gebaad bij extra dekking. Beide panden zijn namelijk een extra verzekeringsrisico voor verzekeraars en zitten dus niet standaard in een basisverzekering.

Wat is het verzekerde bedrag?

Veel verzekeraars hanteren geen maximum, maar je inboedel wordt wel door de verzekeringsmaatschappij vastgesteld. Het hangt van de verzekeraar af hoe hoog het maximum bedrag gaat worden.

Besparen op de premie

Je kunt zelf een aantal dingen doen om korting te krijgen, zoals maatregelen nemen ter preventie van inbraak. Sommige verzekeraars hanteren een redelijk hoog percentage, soms wel van 20%. Belangrijk is dat de maatregelen een PKVW-keurmerk (Politie Keurmerk Veilig Wonen) hebben of voldoen aan de Borg-norm die bedoeld is voor elektronische beveiliging. Je kunt ook kiezen voor een hoger eigen risico, dat reduceert je premie. Wanneer je meerdere verzekeringen afsluit bij een verzekeraar dan krijg je vaak ook korting. Natuurlijk is het ook altijd slim om verzekeringen te vergelijken, dan kies je de meest voordelige en meest geschikte voor jouw situatie uit.

Conclusie

Er zijn diverse manieren om slim je verzekering te kiezen. We hopen dat de tips die we je hierboven hebben geven, je helpen om de beste inboedelverzekering te kiezen.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden