Peters pakhuis

Herfsttrends van 2018 voor je achtertuin

Herfsttrends van 2018 voor je achtertuin

Geplaatst op

De zomer is voorbij. De koude dagen staan weer voor de deur. Binnenkort komen de lange jassen en dikke truien weer uit de kast en gaan we blaadjes schuiven in de achtertuin. Dit betekent ook de achtertuin herfst-klaar gemaakt mag worden. Deze herfst draait de trend minder om felgekleurde pompoenen en meer om het vervagen van kleuren tussen binnen en buiten. In deze blog lees je een aantal herfsttrends voor het inrichten van je achtertuin.

Maak van je achtertuin een baken van rust

In de herfst zijn de werkzaamheden weer op volle gang. Een rustgevende plek om terug te trekken is de perfecte manier om het nieuwe seizoen te vieren. Maak een zithoek in je achtertuin met lekkere diepe stoelen, kussens en dekentjes. Het wordt koud buiten: een haard of een vuurpit is een aangename manier om op te warmen in kouden nachten. Vergeet niet om dit alles stijlvol te doen. Zorg voor matchende meubelstukken en plaats vintage decoraties om je achtertuin een designer touch te geven.

Meer natuur

Waar afgelopen jaren moderne, strakke meubels nog in de mode waren, is de trend van dit jaar om natuurlijke producten te gebruiken. Hout, touw en zelfs water worden gebruikt om de achtertuin in te richten. Denk hierbij aan een fontein, een schommel en rotsen. Er is een groot aantal combinaties mogelijk waardoor jij je creativiteit op de vrij loop kunt laten.

Planten

‘Groen leven’ heeft ook zijn invloed op de trends van deze herfst: eetbare planten. Plaats niet alleen planten met een mooie kleur en textuur in je tuin, maar zorg ook dat je planten van praktisch nut zijn. Denk aan pompoenen en tomatenplanten. Voor mensen met weinig tijd is het plaatsen van veel planten misschien niet handig. Het vergt ten slotte tijd om je vegetatie bij te houden. Een alternatief om groen in je tuin te hebben dat ook aansluit bij de vorige tip, is kunstgras. Dit hoef je niet bij te houden maar geeft je wel het gevoel dat je in de natuur bent.

De herfst is het perfecte moment om je achtertuin op te frissen. Hopelijk helpen deze tips je bij het samenstellen van jouw perfecte achtertuin.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden