Peters pakhuis

Hoe begin je een eigen fifties diner: superleuke tips!

Hoe begin je een eigen fifties diner: superleuke tips!

Geplaatst op

Hamburgers, friet en een shake. Alles opgediend door een leuke serveerster in een rok compleet met paardenstaart. Kan er iets zijn wat meer de sfeer van de jaren vijftig uitstraalt? Wanneer je een fifties diner wilt beginnen, dan zijn er een aantal dingen die daar echt niet aan mogen ontbreken. In deze blog geven we je een aantal leuke tips voor je diner. Heel cool.

Retro meubels

Retro meubels uitzoeken voor de diner zorgt dat je direct een duidelijk beeld hebt van hoe de rest van de diner er qua kleur uit moet komen te zien. Retro meubels geven namelijk direct de sfeer en het palet aan. Je zult veel plezier beleven aan het uitzoeken van de kenmerkende tafeltjes en de gezellige retro booths.

Locatie

Kijk naar een locatie waar niet al een diner in de omgeving zit. Andere restaurants zijn echter geen probleem. Je kunt kiezen voor een food counter in een winkelcentrum, dat is gemakkelijk, maar een groot restaurant kan meer mensen huisvesten. De kleuren van een typische diner zijn doorgaans: wit, zwart en met accenten van rood. Je kunt zelfs een jukebox toevoegen, dat oogt authentiek en zorgt voor extra inkomsten.

Vergunningen en verzekeringen

Lees je goed in ten aanzien van alle benodigde vergunningen en verzekeringen. Het zou zonde zijn wanneer je open gaat en er achteraf blijkt dat dit nog niet had gemogen. Zorg dat je save zit als de onverwachtse inspectie komt.

Het menu

Een authentieke diner krijg je alleen als je ook echt het menu uit die tijd weet te reproduceren. Het is goed om hier research naar te doen. Denk aan hotdogs, hamburgers, uienringen en frietjes. Gebakken kip, varkenskarbonades, gehaktbrood en stoofvlees mogen ook gerust op het menu. Welke dranken en koude versnaperingen mogen er op de kaart? Natuurlijk: milkshakes, cola en ijs. Lekker!

Energiek personeel

In een diner is het heel belangrijk dat je personeel hebt rondlopen wat een energieke uitstraling heeft. Natuurlijk mag je dit zelf ook doen, maar als je werknemers aanneemt, zorg dan dat ze een paar vrolijke noten op hun zang hebben. Ze moeten het echt leuk vinden om met een glimlach de gerechten rond te brengen. Dat brengt sfeer.

Beetje moderniteit mag

Hoewel het een fifties diner is, hoeft niet alles te gaan zoals in de jaren vijftig. We bedoelen dat je gerust een point-of-service mag installeren. Dat is een systeem wat het midden houdt tussen een kassa en een inventarisatieboekje. Zo weet je altijd welk item het meest populair is, wat de kosten en winst voor elk gerecht zijn en wanneer de voorraad aangevuld moet worden. Dat zorgt voor een goed overzicht.

Zorg voor een feestelijke opening

Natuurlijk mogen de iconen uit de jaren vijftig en zestig niet ontbreken tijdens je grote openingsfeest. Kondig je opening met veel fanfare en bombarie aan. Iedereen in de stad moet weten dat je nieuwe fifties diner geopend is. Organiseer de gekste dingen om aandacht te trekken, zoals een Elvis Presley of Marilyn Monroe lookalike wedstrijd. Of wat dacht je ervan om klassieke auto’s uit de jaren vijftig te parkeren voor je diner. Dat zorgt voor een geweldige sfeer!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden