Peters pakhuis

Hoe je alles in je nieuwe kast weer kunt organiseren

Hoe je alles in je nieuwe kast weer kunt organiseren

Geplaatst op

Zodra je een nieuwe kast hebt aangeschaft begin je weer opnieuw. Je kunt al je kleding weer netjes organiseren en belooft jezelf dit voor altijd zo te houden. In dit blog lees je een aantal handige tips die je kunt gebruiken bij het organiseren van je nieuwe kast.

Begin met het sorteren van je kleding

Sorteer de hangende kleding op type voordat je iets in de kast doet. Begin met het verdelen van je kleding door de kleding op te delen door casual, werk en nette kleding. Sorteer vervolgens items op type (broek, shirts, enz.). Binnen die categorieën sorteren op lengte, van lange mouwen tot korte mouwen en lange rokken of broeken tot korte rokken of broeken, of vice versa. Als je je groepen hebt, hang ze dan op met een beetje ruimte tussen elke sectie voor een gemakkelijke toegang.

Hang broeken bovenin de kast

Vouw de broek doormidden en hang ze aan de bovenste staaf, plaats dan je shirts op de staaf eronder. Hoewel het misschien vreemd lijkt om deze items op te hangen op de tegenovergestelde manier van hoe je ze draagt, geeft dit je de illusie van meer ruimte omdat je broek minder ruimte inneemt dan je shirts. Afhankelijk van de hoeveelheid rekken en hangruimte die je hebt, kan een broek ook worden gevouwen en in plaats daarvan op rekken worden geplaatst.

Stapel truien systematisch op elkaar

Truien moeten worden gevouwen en op planken worden gehouden, omdat hangers de draden bij de schouders kunnen trekken en na verloop van tijd grote schade kunnen veroorzaken. Sorteer je truien op gewicht, dan op kleur en stapel ze ongeveer vier of vijfhoog. Het maken van korte stapels zal je items natuurlijk breken per seizoen, waardoor het makkelijker wordt om de juiste trui te vinden die je op een bepaalde dag nodig hebt. Korte stapels zorgen er ook voor dat de stapels perfect tussen de nieuwe planken in de kast schuiven.

Organiseer schoenen op type

Scheid je riemen door hoe ze bij je garderobe passen (bijv. zakelijk vs. casual) en kleur. Hang ze op in een verkeersluwe locatie om ze uit de weg te houden, maar toch toegankelijk.

Organiseer uw riemen per doel

Sorteer riemen op kleur en hang ze vervolgens op een plekje in de kast waar je minder vaak komt zodat ze niet in de weg liggen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden