Peters pakhuis

Hoe maak je een kantoor eenvoudig schoon?

Hoe maak je een kantoor eenvoudig schoon?

Geplaatst op

Kantoorruimtes worden door intensief gebruik snel vuil en onhygiënisch. Als je wilt dat je medewerkers minder ziek worden, zorg er dan voor dat je de kantoorruimtes regelmatig schoonmaakt. Van trap tot lift, van receptie tot conferentieruimtes, van werkplekken tot sparruimtes, van keuken tot badkamer – houd elke ruimte schoon en vrij van bacteriën.

Houd de volgende eenvoudige tips in gedachten terwijl je de werkruimte schoonmaakt. Je activiteit en betrokkenheid als verantwoordelijke ondernemer moedigen je medewerkers aan om hun bureau en omgeving schoon te houden.

 

Stofzuigen is van vitaal belang

Ongeacht de grootte van werkruimte is het van vitaal belang om de gemeenschappelijke ruimtes zoals receptie en lobby netjes en schoon te houden. Dit helpt bij het behouden van de positieve indruk op de bestaande en potentiële klanten wanneer zij je kantoor bezoeken.

Het is dus absoluut noodzakelijk om je vloeren, meubels en andere delen van je kantoor dagelijks te stofzuigen. Probeer drukke ruimtes zoals de receptie schoon en georganiseerd te houden. Een stofzuiger helpt je alle stofdeeltjes, haren, voetafdrukken, modder en bacteriën in enkele seconden te verwijderen. En het mooiste is dat je deze methode ook kunt gebruiken om je vuile tapijten en vloerkleden schoon te maken.

 

Papier scheiden

Losse papieren zijn lastig te ordenen. Met stapels ontvangstbewijzen, documenten, bestanden en notities op het bureau ziet je kantoor er rommelig uit. Het irriteert niet alleen, maar heeft ook invloed op de efficiëntie van het werk van je werknemer. Als je wilt dat je medewerkers hun best doen, moedig ze dan aan om alle papieren in aparte stapels te organiseren. In plaats van alles op het bureau te laten liggen, leg ze allemaal bij elkaar en bewaar ze in de lade. Zorg er dus voor dat je deze stap toevoegt aan je bestaande checklist voor kantoorreiniging.

 

Schoonmaken van de bureaus

Elke ondernemer wil dat zijn werknemers productief zijn. De efficiëntie, toewijding en focus van elke medewerker is afhankelijk van de gehele werkomgeving. Een nette, schone en hygiënische werkplek verbetert niet alleen de productiviteit van de medewerker, maar zorgt ook voor een gezonde sfeer op kantoor.

 

Hardware schoonhouden

Computers, toetsenborden en muizen trekken stof- en vuildeeltjes aan. En wanneer je de ziektekiemen en bacteriën rechtstreeks op het lichaam overdraagt , vergroot het de kans op ziekte. Als bedrijfseigenaar is het je verantwoordelijkheid om je werkruimte, computers, toetsenborden en andere meubels en artikelen schoon te maken en te houden.

 

Toiletten ontsmetten

Als het aankomt op het onderhouden van een gezonde en hygiënische omgeving van een kantoor, zet de toiletruimte dan bovenaan de reinigingslijst. Zorg ervoor dat je deze dagelijks schoon en gedesinfecteerd houdt. Houd de deurknoppen, wastafel, kranen, toiletzitting en vloer schoon.

Ook andere onderdelen van het kantoor, zoals de luchtkanalen of de ramen, horen met enige regelmaat schoongemaakt te worden. Dit is vaak lastig om zelf te organiseren. In deze situaties is het aan te raden een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren. Kijk bijvoorbeeld eens naar Top en Top Almere als u in Flevoland op zoek bent naar ervaren schoonmakers.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden