Peters pakhuis

Hoe maak je je winkel of warenhuis corona proof?

Hoe maak je je winkel of warenhuis corona proof?

Geplaatst op

Tegenwoordig zijn erg veel ondernemers veel bezig met het hoofd boven water te houden. Het is immers niet eenvoudig om in de Coronatijd een onderneming te runnen. Zeker wanneer het een onderneming betreft waarbij je mensen je winkel of pand fysiek bezoeken. Je wordt dan door de overheid geacht om bijzondere regels te hanteren en voorzorgsmaatregelen te treffen om ervoor te zorgen dat de kans op besmettingen van mensen met het Coronavirus tot een minimum te beperken. Maar hoe doe je dat nu precies? Wat zijn een aantal zaken die je als ondernemer en eigenaar van bijvoorbeeld een winkel of warenhuis in kunt zetten in deze lastige tijd? Lees in deze blog 3 tips voor het corona proof maken van je winkel of warenhuis. 

Looproutes

Een van de manieren om ervoor te zorgen dat de bezoekers van je winkel of warenhuis de afstand kunnen bewaren en niet pal voor elkaar komen te staan, is door middel van het implementeren van looproutes. Als je deze op de grond markeert met bijvoorbeeld stickers en pijlen of looppaden afzet met linten, dan zul je ervoor zorgen dat men minder vaak door elkaar heen zal lopen. Dit is belangrijk omdat onze overheid heeft aangegeven dat het volgens hun onderzoek essentieel is dat de anderhalve meter afstand wordt aangehouden om de kans op besmettingen te kunnen verkleinen.

Plexiglas

Plexiglas is een andere manier om ervoor te zorgen dat men elkaar moeilijker kan besmetten ten gevolge van een niesbui of hoestbui. Je ziet het bijvoorbeeld al in supermarkten waar de caissières en het personeel vaak achter een paneel van plexiglas zit. Dit is heel erg handig wanneer je graag je personeel wil kunnen beschermen maar men toch nog steeds dicht bij moet komen om de producten te scannen en het geld van de klanten aan te nemen. Ben je op zoek naar een goede leverancier van plexiglas? Kijk dan op de website van Dokter Plexiglas.

Attendeer je bezoekers

Ten slotte is het ook belangrijk dat je je personeel maar ook vooral je bezoekers erop attendeert dat je de coronaregels uiterst serieus neemt. Door duidelijk naar de bezoekers van je winkel of je warenhuis te communiceren dat je graag wil dat ze zich aan de looppaden, de afstanden en de overige regels houden, dan zal er minder verwarring ontstaan. Als je dit alvast communiceert voordat bezoekers je winkel of je warenhuis in gaan, zul je ook een deel van de mensen afschrikken. Gelukkig zal het hier enkel gaan om mensen die de regels niet nauw nemen en er met de pet naar gooien. Die ben je waarschijnlijk toch liever kwijt dan rijk!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden