Peters pakhuis

Hoe onderhoud je een gietvloer?

Hoe onderhoud je een gietvloer?

Geplaatst op

Een van de grote voordelen van gietvloeren is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. Een gietvloer is naadloos, waardoor je nooit veel tijd kwijt bent aan het schoonmaken van de vloer. Zowel de frequentie als de tijdsduur van schoonmaakbeurten blijven gering wanneer je een gietvloer in je woning of pand hebt liggen. Tijd die je extra kunt gebruiken voor andere belangrijke dingen. Alleen hoe onderhoud je een gietvloer eigenlijk?

Stofzuiger en dweil

Met een stofzuiger en dweil heb je de juiste tools om je gietvloer schoon te krijgen. We raden het aan om gietvloeren eenmaal per week te reinigen. Zo blijft je gietvloer lang mooi en kun je er een lange periode van genieten. Losliggend vuil kun je eenvoudig wegvegen met een stofzuiger met parketborstel of met een zachte bezem. Wanneer je vlekken hebt dan raden we het aan om de vlekken te verwijderen met koud water een mop. Zo straalt je vloer snel en eenvoudig weer als vanouds.

Water gebruiken voor de gietvloer

Enkel en alleen koud water gebruiken is voldoende om je gietvloer te onderhouden. Agressieve schoonmaakmiddelen zoals ammoniak en chloor zijn niet nodig bij het onderhouden van een gietvloer. Enkele grote gietvloerbedrijven raden het zelfs af om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Deze middelen tasten je vloer aan en verkorten de levensduur van je gietvloer. Het is dus heel simpel: gebruik water en je geniet jarenlang van een stralende gietvloer.

Gietvloeren zijn tijdbesparend

Met een gietvloer bespaar je jezelf veel tijd. Dagelijkse schoonmaakbeurten zijn verleden tijd wanneer je beschikt over een gietvloer. Maak het jezelf makkelijk en bekijk welke mogelijkheden er tegenwoordig allemaal zijn met gietvloeren. De onderhoudsvriendelijkheid van de vloer zorgt er samen met het strakke design, de levendige uitstraling en lange levensduur voor dat een gietvloer de perfecte keuze is voor je woning of pand.

Levensduur van de gietvloer verlengen

Er zijn een aantal kleine tips om de levensduur van je gietvloer te verlengen. Om het je nog wat makkelijker te maken, hebben we deze tips voor je op een rij gezet:

  • Reinig de vloer iedere week eenmaal
  • Verwijder vlekken binnen 30 minuten
  • Plaats een deurmat bij de ingang
  • Gebruik viltjes voor zware meubels

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden