Peters pakhuis

Hoe ontwerp ik een nieuwe tuin voor 2020?

Hoe ontwerp ik een nieuwe tuin voor 2020?

Geplaatst op

En ze houden van ontwerpen en geïnspireerd raken door experts. Wij ga je een handje bij helpen. Laat je inspireren door onze tips.

Populaire bomen voor in de tuin

Er zijn veel populaire bomen te vinden die het goed doen in de Nederlandse tuin. Een klassieker als de esdoorn bijvoorbeeld is erg intrek. Maar ook palmbomen zijn erg mooi en mensen zijn er dol op. Dat is misschien een beetje vreemd, omdat je zou kunnen denken dat de palmboom niet in Nederland kan leven, vooral in de winter dan, maar dit is wel echt het geval. Palmbomen komen in verschillende soorten waarvan een groot aantal winterhard zijn, zoals dat heet als de bomen in de winter kunnen overleven met vorst. Japanse de Japanse kersenbloesem is ook een van de mooiste bomen die je kan hebben in je tuin. In het voorjaar hebben ze een schitterende roze bloesem waarbij je helemaal in Japan waant. 

Maak een veranda

Wat je eigenlijk zou moeten doen is een kern maken in je tuin. We noemen dit ook wel sociale hotspot of kern waarbij mensen lekker kunnen zitten in de tuin en het liefst ook overdekt. Zeker in het geval als we het hebben over de Nederlandse context, want in Nederland regent het nog wel eens ook in de zomer. Veranda is een schitterend bouwwerkje waar je gewoon lekker kunt zitten en bijvoorbeeld eens een keer een barbecue kunnen aansteken. In veel zuidelijke landen zie je ook dat de veranda een duidelijke en belangrijke plek in de tuin inneemt. Ze noemen het daar een rancho. Dit is een plek waar meestal mensen overdekt zitten op een vlakke vloer en zo beschermd zijn tegen de elementen.

Stenen en tegels

Je moet ervoor zorgen dat je in je tuin een duidelijk pad hebt waar mensen kunnen lopen, zodat ze niet door het gras of door de zandvlakte heen hoeven te lopen. Dit kan je doen met stapstenen, de stenen die een eindje voor elkaar verwijderd liggen of met een pad wat dichtgetegeld is. Wat ook erg leuk is, is natuurstenen tegels te gebruiken, dit ziet er net even iets natuurlijker uit. Patronen en andere visuele aspecten van een mooie zomertuin trekken direct de aandacht. Hiervoor kun je online blogs lezen en veel inspiratie opdoen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden