Peters pakhuis

Hoe vergroot ik mijn woning zonder uitbouw?

Hoe vergroot ik mijn woning zonder uitbouw?

Geplaatst op

Magie bestaat natuurlijk helemaal niet en de titel van  deze blog is er opgericht om zoveel mogelijk mensen te trekken. Maar er zit wel een kern van waarheid in, want je kunt je woning vergroten zonder een uitbouw. Zelfs de kleinste studio kun je vergroten op deze manier. Maar hoe dan? Dat gaan we in deze blog vertellen. Wil je weten hoe het zit? Lees dan snel verder!

Het geheim verklapt

Gewiekste studenten weten hoe het werkt als ze hun studio of studentenkamer willen vergroten zonder uitbouw. Zijn dit dan allemaal ingenieurs of architecten in spe? Nee zeker niet, ook de kunsthistorische georiënteerde student of tandheelkundig geïnspireerde weet raad met de aanwezige hoeveelheid vierkante meters woonoppervlak. De truc zit hem in het zorgvuldig uitkiezen van je meubels. Wanneer jij bijvoorbeeld een aantal meubels nodig hebt, maar plaats hebt voor een, dan is het slim om een meubel te kiezen die de behoeften vervuld van meerdere wensen. We denken aan multifunctionele meubels in dit geval.

Wat zijn multifunctionele meubels?

We hebben vastgesteld dat er studios of studentenkamers zijn waar de ruimte beperkt is, maar wel oplossingen mogelijk zijn door te kiezen voor juiste meubels. Dit zijn de zogenaamde multifunctionele meubels. Maar nu weten we nog niet wat dit precies zijn. Heel concreet zijn dit meubelstukken die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een slaapbank. Die kom je echt in heel veel studentenkamers tegen. Zoals je overdag een bank nodig hebt, is het erg fijn om ‘s nachts een bed te hebben. Een slaapbank kan dit voor jou realiseren. Eveneens is zo’n bank een perfect logeerbed. 

Tiny house is een trend

In documentaires die gaan over minder te verkwisten en spullen kopen, kleiner te wonen en beter na te denken over je ecologische voetafdruk, denk bijvoorbeeld aan de documentaire Minimalisme, zie je mensen aan het woord die enthousiast zijn over het idee van het kleine huis of tiny house. Een piepklein huisje dat vaak ook helemaal zelfvoorzienend is. Alles wat je nodig hebt om te leven is er aanwezig. Energie wordt met zonnepanelen opgewekt, om maar een voorbeeld te noemen. Multifunctionele meubels spelen hierin een belangrijke rol. Succes met het vergroten van je woning. Laat je inspireren! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden