Peters pakhuis

Hulp bij het aanschaffen van een wijnrek

Hulp bij het aanschaffen van een wijnrek

Geplaatst op

Bij het selecteren of ontwerpen van wijnrekken, moet met een aantal factoren rekening gehouden worden:

1. De hoeveelheid flessen

De meeste wijnliefhebbers hebben een magisch aantal flessen die ze in de kelder willen bewaren. Het kan variëren van een paar honderd flessen tot duizenden flessen. Laat in het algemeen ongeveer 100 flessen per vierkante meter ruimte toe. Als wijnverzamelaars eenmaal een manier hebben gevonden om wijn op te slaan, wordt er meestal meer wijn gekocht.

2. Korte of lange termijn

Wijnrekken zijn een goede optie voor wijn die op korte termijn, binnen 6 maanden, gedronken moet worden. Langdurig drinken van wijn moet echt in een klimaat gecontroleerde omgeving (d.w.z. een constante lage temperatuur van ongeveer 14 graden Celsius en 65-75% luchtvochtigheid). In dit geval moet worden gedacht aan een wijnbewaarplaats, een wijnkelder of een wijnkast.

3. Kleine opslag of bulkopslag

Als een wijncollectie relatief jong is en in grote getalen is aangeschaft, overweeg dan wat bulkopslag in de vorm van bakken. Omdat deze wijn na verloop van tijd wordt gedronken, kunnen de resterende flessen worden overgebracht naar wijnrekken per fles en worden vervangen door nieuwere aankopen in bulk.

3. Een plek voor houten kist

Sommige wijnproducenten verkopen hun wijn in houten kisten (meestal kisten met 12 stuks van Europese producenten en kisten met 6 stuks van Australische producenten). Bedenk goed of en waar je deze gaat plaatsen.

5. Een plek voor speciale flessen

Wijnrekken zijn over het algemeen geschikt voor de meeste flessen, hoewel deze niet geschikt zijn voor magnums of grotere gespecialiseerde champagneflessen zoals Dom Perignon, Krug of Taittinger. Sommige wijnverzamelaars houden graag een paar lege flessen als herinnering aan een bepaalde gelegenheid. Een manier om dit te doen zijn rekken aan de muur waarbij de fles goed zichtbaar is. Bij Vintage View kun je dit type wijnrek kopen.

6. Wijn proeven

Overweeg om wijnaccessoires zoals karaffen of glaswerk bij de hand te hebben om de wijn te proeven. Een spoelbak kan ook van pas komen.

7. Je budget

Een bedrag van rond de € 400,- per vierkante meter maakt het mogelijk om de meeste wijnrekken aan te schaffen. Veel van deze rekken zijn modulair, zodat je ze kunt uitbreiden als dat nodig is. Aangepaste wijnrekken, afhankelijk van de gebruikte materialen, beginnen bij € 400,- per vierkante meter en stijgen al snel in prijs.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden