Peters pakhuis

Ideeën voor het verduurzamen van je magazijn of opslag

Ideeën voor het verduurzamen van je magazijn of opslag

Geplaatst op

Verduurzaming is een belangrijke ontwikkeling in de afgelopen jaren. Het wordt door verschillende overheden ook op grote schaal gesubsidieerd, wat betekent dat het voor consumenten en ondernemers steeds aantrekkelijker wordt om mee te gaan in de trend van de verduurzaming. Niet alleen omdat de subsidies op de investeringen hoog zijn, maar ook omdat de rendementen van verschillende vormen van duurzame ontwikkeling steeds beter worden. Dit betekent dat men dus veel sneller de investering zal terugverdienen en dat deze investering op zich stukken goedkoper is en alsmaar goedkoper blijft worden. In deze blog willen we daarom graag een aantal waardevolle ideeën met je delen wanneer het gaat om de verduurzaming van je magazijn, opslag of pand.

Tip #1: Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een heel erg mooi voorbeeld van een product wat enorm is doorontwikkeld in de afgelopen jaren en decennia. Zonnepanelen waren namelijk nog niet zo lang geleden erg duur in de aanschaf en de effectiviteit ervan, met andere woorden, de hoeveelheid energie die ze uiteindelijk opleverden, viel ook nog een beetje tegen. Zeker wanneer je het vergelijkt met vandaag de dag. Tegenwoordig zijn zonnepanelen namelijk stukken efficiënter dan een paar jaar geleden. Ook de kosten die gepaard gaan met het fabriceren van zonnepanelen zijn omlaag gegaan dankzij doorontwikkeling. Als je op zoek bent naar een goede leverancier van zonnepanelen? Neem dan een kijkje op de website van deze aanbieder van zonnepanelen in Drachten.

Tip #2: Minder personeel

Een andere manier waarop je je magazijn of opslag kunt verduurzamen, is doordat je met minder personeel aan de slag gaat. Er zijn tegenwoordig veel manieren van automatisering die ervoor zorgen dat het magazijn of de opslag nagenoeg 24 uur per dag kan werken. Natuurlijk moet dan die tijd ook geld opleveren, maar het idee erachter is eigenlijk vrij eenvoudig: minder personeel = minder kosten. Die apparaten zijn doorgaans natuurlijk wel erg prijzig in de aanschaf, maar deze verdienen zich wel weer terug. Personeel blijft vaak een kostenpost die nooit quitte zal gaan draaien. Het geld wat je hiermee kunt besparen, kun je dan weer investeren in andere projecten waaronder een verdere verduurzaming van je magazijn of opslag.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden