Peters pakhuis

Is spouwmuurisolatie mogelijk voor mijn huis?

Is spouwmuurisolatie mogelijk voor mijn huis?

Geplaatst op

Het wordt weer steeds kouder. De winter is in aantocht. Meestal gaat men pas nadenken over warmteverlies van hun woning als het al koud aan het worden is en gaat men op zoek naar mogelijke oplossingen. Spouwmuurisolatie is zo’n oplossing die niet alleen warmteverlies tegenhoudt, maar ook nog eens kosten kan besparen op je energierekening!

Op welke manier is er sprake van warmteverlies?

Elk huis heeft wel sprake van enig warmteverlies. Een groot deel van deze warmte gaat verloren via de muren van je woning. Via glazen ramen kan ook veel warmte verloren, maar gelukkig hebben bijna alle woningen in ons land al dubbel of soms zelfs triple glas. Nieuwe woningen gebouwd vanaf ongeveer tien jaar geleden, hebben doorgaans al goede muurisolatie. Oudere panden zijn vaak gebouwd met een spouwmuur.

Heeft mijn woning spouwmuren?

Een spouwmuur is een dubbele muur waartussen zich een holle ruimte bevindt. Deze tussenruimte middenin de twee muren kan worden opgevuld met isolatiemateriaal zoals termoparels. Woningen met een spouwmuur waren erg gebruikelijk zo’n honderd jaar geleden. Een goede vuistregel om te hanteren: als jouw woning gebouwd is tussen het jaar 1920 en 2010, dat er dan een goede kans is dat deze spouwmuren heeft.

Kan ik mijn spouwmuur isoleren?

Niet bij elke woning met spouwmuren kan spouwmuurisolatie worden toegepast. Eén van de benodigdheden voor spouwmuurisolatie is dat de ruimte tussen de twee muren minimaal 5 centimeter moet zijn en dat de buitenmuur in de juiste staat is. Mocht je bijvoorbeeld een buitenmuur hebben die regelmatig wordt blootgesteld aan slagregen, dan kan het zijn dat deze ongeschikt is voor spouwmuurisolatie.

Zelf mijn spouwmuur isoleren?

Helaas, maar spouwmuurisolatie is een erg gespecialiseerde klus. Je doet er goed aan om dit te laten doen door een erkend installateur. Daarnaast kun je op die manier ook nog rekenen op garantie als het mis gaat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden