Peters pakhuis

Je huis geluidsdichter maken: dit doe je zo

Je huis geluidsdichter maken: dit doe je zo

Geplaatst op

Huizen kunnen veel geluid produceren: denk hierbij aan waterleidingen die tikken, krakende zolders en zoemende verwarmingen. Dit soort geluiden kunnen erg hinderlijk zijn wanneer je bijvoorbeeld probeert te slapen. Vaak zijn de bronnen van deze geluiden niet volledig te verhelpen; wel kun je je huis zo inrichten dat vervelende geluiden geminimaliseerd worden. In dit blog vertellen we je alles over hoe je je huis stiller kunt maken.

Het gebruik van geluidsabsorberende materialen

Het geraamte van het huis bestaat uit harde materialen. Het nadeel van harde materialen is dat deze geluid weerkaatsen. Om dit te voorkomen is het verstandig om zachte voorwerpen te plaatsen: deze absorberen geluid. De meest huizen hebben de standaard geluidsabsorberende voorwerpen in huis. Denk hierbij aan gordijnen en vloerkleden. Er bestaan ook geluidsabsorberende plafonds, die zowel het geluid in de kamer dempen als het geluid dat afkomstig is van de bovenverdieping of bovenburen.

Isolerende deuren

Deuren houden vanzelfsprekend geluid tegen. Veel deuren zijn echte holle planken gevuld met lucht. Dit maakt ze ineffectieve geluidsstoppers. Stevige houten deuren zonder luchtige kern helpen veel beter bij het tegenhouden van geluid. Er bestaan ook speciale deuren die gemaakt zijn voor het tegenhouden van geluid. Deze worden vaak in oefenruimtes van poppodia gebruikt.

Foamstrips

Zelfs met een goede deur kan het zijn dat je huis niet geluidsdicht is. Veel geluid glipt namelijk langs de kieren van een deur. Door het afplakken van deze kieren met foamstrips gemaakt van foamtape wordt dit langsglippende geluid geabsorbeerd.

Verhelp barsten en spleten

Piepende deuren, krakende vloeren en rammelende pijpen kunnen vaak gerepareerd worden. Het kost je uiteraard een volledige zondagmiddag maar levert ook veel op. Waterleidingen maken vaak geluid omdat water hard tegen het einde van de pijp aan knalt. Door een waterslot van rubber te plaatsen aan het uiteinde van de buizen demp je dit geluid.

Zodra uw huis vrij is van vervelende geluiden kunt u overgaan op het optimaliseren van het gewenste geluid. Akoestiek is het sleutelwoord voor aangenaam geluid. Acosorb helpt u bij het bereiken van de gewenste akoestiek in uw huis of bedrijfspand.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden