Peters pakhuis

Je terras eenvoudig schoonmaken

Je terras eenvoudig schoonmaken

Geplaatst op

Met de start van de zomer zoeken mensen hun balkon of terras weer op. De kans is groot dat er tijdens de koudere maanden een flinke laag vuil op het terras of balkon heeft verzameld. Het lijkt misschien een hele klus, maar een terras schoonmaken kan vrij snel gebeuren.

 

Maak ruimte

Zet voordat je begint alle objecten aan de kant, zodat je de hele vloer kunt schoonmaken. Zorg ervoor dat alle planten, kleden en meubelen aan de kant staan. Bij een dakterras betekent het misschien dat je meubels naar binnen moet halen, maak al je spullen dan eerst schoon voordat je iets binnen zet. Met een groot kleed of een plastic doek hou je binnen alles schoon.

 

Stof en rommel

Een volgende stap is het verwijderen van stof en afval. Begin met het verwijderen van spinnenwebben, insecten en bladeren. Een bezem en stofzuiger zijn erg handig om de schoonmaak mee te beginnen. Ga altijd van boven naar beneden, zo weet je zeker dat je niet dubbel hoeft te schrobben.

 

Water en zeep

Als al het droge vuil van je terras is verwijderd, is het tijd om met water aan de slag te gaan. Het kan wellicht interessant lijken om met een hogedrukspuit aan de slag te gaan, maar controleer wel eerst of je tegels dit wel aan kunnen. Vooral bij betontegels loop je het risico om de bovenste laag te beschadigen. Grindtegels zijn op dat gebied eenvoudiger te reinigen, omdat ze wel een stevige waterstraal kunnen verdragen.

 

Sterk schoonmaakmiddel

Vooral als je regelmatig barbecuet op je terras is de kans groot dat er vetvlekken of roet op je terras of balkon ligt. Hiervoor heb je apart, sterker schoonmaakmiddel nodig. Wees wel terughoudend, aangezien deze middelen vrij agressief kunnen zijn. Spoel je terras dan ook goed na met water of zorg dat je het middel voldoende verdunt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden