Peters pakhuis

Last van muizen in je woning? Dit kun je doen

Last van muizen in je woning? Dit kun je doen

Geplaatst op

Muizen kunnen schattig lijken, maar ze richten wellicht meer ellende aan dan je denkt. Ze vreten aan je voorraad, meubilair en spullen. Bovendien zijn ze erg hygiënisch en kunnen ze zelfs virussen meebrengen. Heb je last van muizen bij jou thuis of op de werkvloer? Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen om de muizen te bestrijden.

 

Houd ze buiten

Je kunt helpen voorkomen dat muizen naar binnen komen. Muizen zijn meestal op zoek naar voedsel en zullen hier op alle mogelijke manieren proberen aan te komen. Je kunt je eten dus het beste in dichte voorraaddozen bewaren. Het dichthouden van een voorraadkast of keukenkast is meestal niet voldoende, muizen kunnen namelijk door de kleinste gaatjes en kiertjes naar binnen glippen. Zorg er dus voor dat naast het afgesloten houden van je eten, dat alle gaten en kieren dicht zijn bij de deuren en kozijnen. Zelfs kleine gaten van een halve centimeter zijn al geen probleem voor muizen.

 

Muizen bestrijden

Er zijn verschillende manieren om muizen te vangen of te doden. Tegenwoordig zijn er ook diervriendelijke muizenvallen. Deze muizenvallen vangen de muis en blokkeren de weg naar buiten totdat jij hem vrijlaat. Zo kun je de muis weer levend in de natuur vrijlaten.

 

Er zijn ook dodelijke muizenvallen. De bekende muizenval lokaas en een klem is nog steeds beschikbaar en effectief. Er zijn echter nieuwe varianten op de markt zoals muizenvallen met een bepaalde geur. Daarnaast zijn er muizenvallen met gif. De muis zal hiervan eten en na enkele dagen overlijden. Dit kan echter wel viezigheid achterlaten.

 

Muizen verjagen

Het is ook mogelijk om muizen te verjagen in plaats van te vangen. Door middel van ultrasoon geluid kun je muizen tegenhouden om je huis of pand te betreden. Het geluid zou voor muizen zo vervelend zijn, dat ze niet langer op de plek zullen blijven.

 

Lukt het niet om het ongedierte zelf te bestrijden? Het is ook mogelijk om een specialist in te schakelen. Ongediertebestrijders onderzoeken eerst de situatie en stellen op basis hiervan een plan op om de muizen te bestrijden. Vaak kun je hierbij ook je voorkeuren voor het type en aantal muizenvallen aangeven. NA verloop van tijd controleert de ongediertebestrijder de vallen en het probleem, totdat de muizen verdwenen zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden