Peters pakhuis

Manieren om het meeste uit je kelder te halen

Manieren om het meeste uit je kelder te halen

Geplaatst op

Aan de kelder wordt meestal weinig aandacht besteed. Terwijl je van een grote kelder juist een prachtige extra ruimte kan maken. Met deze ideeën wordt de kelder echt van toegevoegde waarde in je huis.

 

Een warme aankleding

Kelders hebben vaak de neiging koud en kil te zijn. Maar dat hoeft natuurlijk niet! Met de juiste aankleding kom je een heel eind: saus de muren, leg een goede vloer en zorg voor een aangename temperatuur. Aangezien de ruimte deels onder de grond kan liggen is ook een goede vochtwering een essentieel onderdeel van een fijne ruimte.

 

Verlichting

Een kelder bevindt zich meestal onder de grond, er is dus geen zonlicht beschikbaar. Om er toch een gezellig ruimte van te maken, is het belangrijk om voor goede verlichting te kiezen. Ga voor warm licht als je er een ontspanningsruimte van wilt maken. Als je er een badkamer in maakt heb je fellere verlichting nodig. Stem de hoeveelheid lampen en de felheid van het licht af op de gebruiksfunctie die je je kelder geeft.

 

Installeer een keukentje

Een ruimte om te relaxen is natuurlijk niet compleet zonder keukentje. Je wilt niet te ver lopen om je koude drankjes op te halen of je snacks voor te bereiden. Met een keukentje voelt de ruimte meteen een stuk beter aan. Met een kleine kast ernaast kun je uren in je warm aangeklede kelder verblijven.

 

Hobbyruimte

Een kelder is ideaal voor hobbyisten. Vooral als je in alle rust wil genieten van je hobby, zoals het rijden met modeltreinen of het verzamelen van postzegels. Ook kun je er natuurlijk een echte mancave van maken, met een televisie en een bierkoelkast. Mocht je de ruimte echt willen toe-eigenen of staan er dingen die niet voor andermans ogen bestemd zijn? Zorg dan voor een goed slot, bijvoorbeeld een driepuntsslot, op de deur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden