Peters pakhuis

Met welke verbouwingen geef je je huis meer waarde?

Met welke verbouwingen geef je je huis meer waarde?

Geplaatst op

Wanneer je je woning gaat verbouwen, dan wil je graag dat je er ook zelf iets aan hebt qua woongenot, maar ook wanneer je de woning gaat verkopen zodat je er meer voor kunt vangen op de markt. Hele legitieme reden dus om te gaan verbouwen. Maar dan is het wel slim om een verbouwing te doen die ook echt meerwaarde aan je woning geeft. In deze blog geven we je daar tips voor.

Isoleren

Veel kopers van de woning zijn op zoek naar een woning die goed geïsoleerd is, zodat ze weinig energiekosten maken en daardoor het milieu kunnen ontzien en ook een portemonnee aan het einde van de maand. Zorg er dus voor dat je muurisolatie en dubbele beglazing op orde is.

Verbouwingen die er toe doen

Het interieur van een woning moet 100% bruikbaar zijn. Een zolder die nergens toe dient zal geen waarde toevoegen aan je woning, misschien als opslagplek, maar daar blijft het dan bij. Het beste wat je dan kunt doen is een dakkapel laten maken door een erkende dakdekker, zoals dakdekker breda, deze professioneel zorgt ervoor dat het dak weer in orde is. Met een dakkapel wordt het lichter op de zolder en wanneer je dit combineert met een renovatie van de zolder, een verandering van de functie van opslagplek naar bijvoorbeeld een woonzolder / loft, dan zul je zeker meer uit je zolder halen als het gaat om de verkoopprijs van je woning. Ook een uitbreiding van je woning in de vorm van een serre of zijuitbouw is een geschikte manier om waarde aan je woning toe te voegen, je voegt immers meer vierkante meter woonoppervlak aan je woning toe.

Verbouw kamers

Wanneer je bad- of woonkamer aan een grote beurt toe is laat dan dit niet liggen, doe er wat mee, want dit voegt waarde toe aan je woning. Potentiële kopers van de woning, wanneer je deze op de markt gezet heb, gaan zeker kijken hoe de staat van de woon-, badkamer of keuken is. Wanneer deze in orde zijn, of zelfs excellent, dan gaat de prijs van je woning omhoog. Het is dus een behoorlijk goede investering, niet alleen voor de verkoop, maar ook voor je eigen woongenot in de tijd dat je in de woning woont. En misschien ben je wel zo blij met de gerenoveerde woning dat je niet meer wilt verhuizen. Daarom is het voor veel mensen ook een alternatief om de woning volledig op te knappen in plaats van een nieuwe woning te kopen. Met de verbouwing van de zolder kun je eventuele gezinsuitbreiding prima opvangen. We raden je aan om een vaste trap te installeren wanneer je de zolder als slaapkamer gaat gebruiken en deze trap niet aanwezig is. Dat is veiliger.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden