Peters pakhuis

Ramen wassen is een eitje met deze tips

Ramen wassen is een eitje met deze tips

Geplaatst op

Oké, het is niet zo vervelend als het schoonmaken van een smerig toilet, maar het schoonmaken van ramen kan een vervelende klus zijn. Vooral als het om de ramen op de bovenverdieping gaat. Soms is het helaas nodig om te doen. Om deze klus wat makkelijker te maken en om je tijd te besparen, hebben we enkele handige tips voor je op een rij gezet. Zorg er in ieder geval voor dat je een goede telescoopborstel hebt, want daar begint het allemaal mee.

Kies het juiste moment om je ramen te reinigen

Het klinkt misschien dwaas, maar het juiste moment van de dag is cruciaal voor het resultaat bij het schoonmaken van de ramen. Het beste is om ’s avonds schoon te maken of wanneer de zon niet tegen de ramen schijnt. Bewolkte lucht is het perfecte weer om ramen schoon te maken.

Kies je gereedschap zorgvuldig

Ook voor het reinigen van ramen zijn er spullen die beter werken dan andere. Vergeet de spons, de beste manier om de ramen schoon te maken is met een fijne borstel of een doek om het zware vuil te verwijderen. Dan een raamborstel en tenslotte – om te drogen – een microvezeldoek.

Droog maken met kranten

Eenmaal gelezen, zou men kunnen denken dat de krant waardeloos is. Niets is minder waar. Om de schoongemaakte ramen te drogen zonder dat je strepen achterlaat, zijn kranten ideaal. Dus als je geen microvezeldoek hebt, neem dan het krantenpapier van gisteren en je hebt streeploze ramen. Voorkom wel dat je met krantenpapier over het raamkozijn of de vloer wrijft, want dan kan je inktvlekken achterlaten.

Maak je klaar voor het schoonmaken van ramen

Nee, we bedoelen niet fysiek of mentaal voorbereiden. In plaats daarvan is het nuttig om de ruimte rond je ramen zo te organiseren dat je niet over iets struikelt, niets morst en niets uit het raam laat vallen. Om de vloer onder het raam te beschermen tegen waterdruppels, kun je een krant, een doek of een kartonnen doos neerleggen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden