Peters pakhuis

Redenen om te kiezen voor hardhout bouwmateriaal

Redenen om te kiezen voor hardhout bouwmateriaal

Geplaatst op

Een grote misvatting is dat steeds minder constructies uit hout bestaan. Het is de laatste jaren juist weer sterk stijgend in populariteit. Steeds meer woningen bestaan uit houten look en feel. Daarnaast worden er ook steeds meer houten accenten gelegd. Dit is terug te zien in het interieur, meubilair en ook in de tuin. Het gebruik van hout is visueel aantrekkelijk, maar daarnaast ook een uitstekend bouwmateriaal. Ontdek onze redenen om te kiezen voor hardhout.

Hardhout als bouwmateriaal gebruiken

Voorheen was hout voornamelijk het enige bouwmateriaal wat er was. Door de jaren heen worden er steeds meer verbeterde bouwmateriaal gebruikt. Deze zijn dan voorzien van technische aspecten of precies op maat gemaakt. Je komt dan vaak bij staal en kunststof uit. Echter is hardhout ook nog altijd in trek en een stevig bouwmateriaal.

Duurzaam en milieuvriendelijk hout verkrijgen

Wereldwijd wordt er een strijd gevoerd om het veelvuldige proces van bomen kappen tegen te gaan. Een van oplossingen is om beperkt hout te hakken. Daarnaast zijn er milieuvriendelijke manieren om hardhout te verkrijgen. Deze bedrijven zijn dan ook voorzien van keurmerken die wereldwijd of in Europa worden geaccepteerd. 

Positief voor het boomkappen

Zoals benoemd wordt er steeds meer gekeken naar de mate waarin bomen worden gekapt. Echter, voelen zich gelukkig meerdere bedrijven geroepen om deel te nemen om hier actief oplossingen voor te bedenken. Dit gaan niet zo zeer om het minder kappen van bomen, maar juist het terugplanten van nieuwe bomen. Mocht je dus op zoek zijn naar een milieuvriendelijk bedrijf, zoek dan vooral op deze aspecten!

Hardhout bestellen voor jouw project

Ben je op zoek naar duurzaam bouwmateriaal dat is voorzien van keurmerken als PERFC en FSC? Ga dan hardhout planken kopen bij Houthal15. Zo weet je in ieder geval zeker dat je verantwoord gebruik kunt maken van hardhouten planken voor je bouwproject. Het PERFC-keurmerk houdt zich bezig met het duurzaam beheren en behouden van bossen. Het FSC-keurmerk houdt zich bezig dat al het hout en andere materialen afkomstig van hout dat op de markt komt afkomstig is uit verantwoorde beheerde boomgebieden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden