Peters pakhuis

Rolluiken voor je pakhuis? Hier moet je op letten!

Rolluiken voor je pakhuis? Hier moet je op letten!

Geplaatst op

Wanneer je rolluiken wilt aanschaffen voor je pakhuis, zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. In deze blog beschrijven we deze punten.

Het materiaal

Voor rolluiken worden twee verschillende materialen gebruikt. Deze zijn aluminium en kunststof. Beide materialen zijn zeer geschikt voor rolluiken, maar er zijn wel wat verschillen. Zo is aluminium duurder dan kunststof en heeft de optie met aluminium een moderne uitstraling. Deze is ook inbraakpreventief. De rolluiken gemaakt van kunststof hebben een wat meer natuurlijke uitstraling. Deze zijn echter niet inbraakpreventief.

Bediening

Nog niet zo lang geleden moest je rolluiken handmatig bedienen. Tegenwoordig hoeft dit dus niet meer, je hebt nu gewoon elektrische systemen die de luiken laten zakken of omhoog rollen. Vooral de aluminium rolluiken, die zwaarder zijn dan die van kunststof hebben een elektrische bediening. De handmatige versie is een goedkopere variant.

Afmeting raam

Het is verstandig om het opmeten over te laten aan de specialisten van rolluikenfabriek.nl. Op deze manier voorkom je dat de rolluiken te groot of te klein zijn. Dan weet je in ieder geval zeker dat het goed komt!

De kleur

De keuze voor een juiste kleur is ook belangrijk. Je wilt natuurlijk dat de kleur van de rolluiken bij het gebouw past. Wist je dat de kleur ook invloed kan hebben op de mate van isolatie? Hoe donkerder de kleur hoe meer warmte de luiken vasthouden.

Het monteren

Als je een gebouw hebt dat er al jaren staat, dan heb je twee keuzes qua montage. Je kan dit laten doen door middel van het installeren van de rolluiken aan het raam. Zo valt het skelet van het luik niet zo op en valt die mooi over het raam. De andere keuze is om het rolluik te laten bevestigen aan de muur. Wanneer het gebouw nieuwbouw is, kan je kiezen voor ingebouwde rolluiken. Dan zie je de constructie van de rolluiken niet. Dit geeft uiteraard een nettere uitstraling.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden