Peters pakhuis

Tips die je gaan helpen om makkelijk te verhuizen

Tips die je gaan helpen om makkelijk te verhuizen

Geplaatst op

Je moet in beweging blijven, zo geldt het ook als het gaat om je woongedrag. De wensen voor je woning zijn immers na 10 jaar wel aan verandering onderhevig geweest. In deze blog geven we je 50 tips die je verhuizing echt een stuk makkelijker gaan maken. Verhuisbedrijf Rotterdam helpt je graag verhuizen, doe er je voordeel mee.

Nieuwe badkamer

Als je direct wilt wonen in je nieuwe huis, dan is het fijn om direct te zorgen voor een fijne woonomgeving. Dit kan door ten eerste het sanitair te reinigen, waaronder de badkamer. Dan kun je direct genieten van het wonen in je nieuwe huis.

Oude kleren

Wat moet je toch met al die oude kleren, ga je ze allemaal meenemen? Onze tip is ze te schenken aan het Leger des Heils of de kringloop. Op deze manier hebben andere mensen er weer iets aan.

Eten voorbereiden

Om makkelijk in het nieuwe huis te kunnen eten, is het belangrijk om van te voren eten voor te bereiden. Dat spaart tijd uit in de eerste dagen. Je vriest het eenvoudig in en ontdooit het daar. Smullen maar!

Update

Zorg dat de meeste adreswijzigingen een aantal weken voor de verhuizing de deur uit zijn, dat scheelt een boel geregel.

Recycling

Tijdens een verhuizing wil je graag tijd besparen, dan kan het voorkomen dat je snel dingen weggooit, waaronder batterijen. Deze dingen kun je het beste naar een verzamelpunt brengen, dan kunnen ze gerecycled worden. Dat is beter voor het milieu.

Verhuizen DIY-stijl

Kies voor de meest goedkope oplossing, kies voor verhuismiddelen die je al in je bezit hebt, zoals tassen, bakken en dozen. Natuurlijk kun je kartonnen verhuisdozen aanschaffen om je ‘verhuiscapaciteit’ aan te vullen.

Labelen

Het labelen van dozen is erg belangrijk, zeker als je een grote hoeveelheid spullen meeneemt. Dan hou je tenminste het overzicht. Ook erg slim is de dozen te nummeren en van de inventaris een lijst bij te houden, het liefst digitaal, zodat je alles zo snel mogelijk weer terug kunt vinden.

Essentiële dingen

De eerste nacht in je nieuwe huis is apart, leuk en een beetje wennen. Soms moet je nog een beetje zoeken waar alles staat. Het is makkelijk om een tas te maken voor de eerste nacht, een soort overlevingspakket waarin alles zit wat je nodig hebt, toiletspullen en kleding. Dat maakt de overgang van het ene naar het ander huis zo veel makkelijker.

Neem lekker pauze
De dag na de verhuizing voel je misschien nog wel de behoefte om wat in huis te doen, omdat er nog wat klusjes zijn. Maar omdat de verhuizing stressvol of spannend kan zijn, is het relaxt om die dag gewoon even niets te doen, maar juist te genieten van de nieuwe woning. Maar stel die plintjes niet te lang uit, anders komt het er niet meer van.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden