Peters pakhuis

Tips om geld te besparen op witgoed en keukenapparatuur

Tips om geld te besparen op witgoed en keukenapparatuur

Geplaatst op

Het is geen geheim dat keukenapparatuur en witgoed een flinke aanslag op de portemonnee kunnen zijn. En hoewel het vrij essentiële apparaten zijn in je woning, zijn er genoeg manieren om de juiste spullen voor een lagere prijs aan te schaffen. In deze blog geven we je een aantal tips die van pas komen bij het aankoopproces.

Koop je apparaten in een outlet

Een van de beste tips is om te kijken naar de allernieuwste modellen die worden aangeboden bij de grote retailers. Deze zijn vrijwel zonder uitzondering duurder dan modellen van een of twee jaar eerder, terwijl deze ook van degelijke kwaliteit zijn. Deze oudere modellen vind je regelmatig bij winkels als een witgoed outlet. Zij specialiseren zich in de modellen die je voor een zachte prijs kunt kopen, zonder dat ze bijvoorbeeld tweedehands zijn. 

Vraag voor een offerte op de mail

Zodra je een keukenwinkel binnenstapt is er ongetwijfeld een verkoper die graag laat zien wat de mogelijkheden zijn en wat hij kan doen aan de prijs om er een mooie deal van te maken. Dergelijk verkoopstrategieën werken goed op het moment dat je in de winkel staat, maar minder als je thuis zit. Vraag altijd of ze de offerte op de mail willen zetten, zodat je eenvoudiger kan vergelijken tussen concurrenten. 

Focus op de volledige prijs en service

Het is verleidelijk om alleen te kijken naar de adviesprijs die in de winkel of online vermeldt staat bij de overweging van je aankoop. Je moet echter voor je de knoop doorhakt kijken naar wat het gaat kosten om je witgoed en keukenapparatuur thuis en werkend te krijgen. Sommige retailers bieden goede service waarbij levering en installatie gratis is, maar dat zit dan wellicht in de prijs van het product. Zelf de apparatuur installeren is uiteraard helemaal voordelig, al is dat niet altijd even gemakkelijk. 

Bundelen blijft het voordeligst

Hoewel dit niet opgaat als bijvoorbeeld je wasmachine stuk is, blijft het het voordeligst om in een keer meerdere apparaten te kopen bij dezelfde retailer. De kostenbesparingen voor het kopen van meerdere apparaten kunnen oplopen tot wel 20%. Het is daarom zeker de moeite waard om dit mee te nemen in je overweging en kostenvergelijking.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden