Peters pakhuis

Tips om je kledingkast op te ruimen

Tips om je kledingkast op te ruimen

Geplaatst op

Het is tijd om afscheid te nemen van dat veel te wijde T-shirt waar je in de jaren 80 zo gek op was en die plooibroek die al sinds de klassieke oudheid uit de mode is. Het schoonmaken en organiseren van de kast is een lastige taak, maar met deze tips ga je dit gewoon voor elkaar krijgen!

Uitruimen

De makkelijkste manier om te beginnen met het organiseren van je kast is door alles wat te klein is of waarvan je weet dat het niet meer gedragen wordt te verwijderen. Sorteer alles in 3 grote stapels: bewaren, weggooien en doneren. We raken allemaal gehecht aan onze kleding, maar als je het de afgelopen 6 maanden niet hebt gedragen en je weet dat je het de komende 6 maanden niet meer gaat dragen, is het niet de moeite waard om het te houden. Wees je bewust van wat je hebt gekozen. Niemand wil je vuile ondergoed of die sokken met gaten van jou hebben. De meeste liefdadigheidsinstellingen willen dingen die ze kunnen verkopen om geld in te zamelen, of om de levenskwaliteit van minderbedeelden te verbeteren. Het zou een goed idee zijn om een aparte stapel te maken voor alles wat ook gerepareerd moet worden. Dit kan kleding zijn die moet worden gezoomd, ritsen die moeten worden bevestigd of knopen die moeten worden vastgenaaid.

Ordenen

De beste manier om je kast te organiseren is om vanaf nul te beginnen. Haal alle kleren uit je kast en leg ze op je bed. Scheid ze in logische groepen op basis van stijl, zodat ze later gemakkelijker terug te plaatsen zijn. Beoordeel de ruimte die je tot je beschikking om hier optimaal gebruik van te maken. Er is één regel als het gaat om organiseren: het moet voor jou werken en je moet consequent zijn. Of je er nou de voorkeur aan geeft om dezelfde stijlen bij elkaar te houden of dat je wilt organiseren op kleur, functionaliteit staat centraal. Het is altijd goed om je kleding in dezelfde richting te hangen of neer te leggen en de hangers op dezelfde manier vastgehaakt te hebben. Probeer vaker gedragen items vooraan te leggen en minder gedragen items achteraan. Items zoals jurken moeten worden opgehangen, terwijl T-shirts en broeken in een lade kunnen worden opgevouwen.

Ontdek je opties

Beperk je niet tot de paar meter hangruimte die je in je kast hebt. Overweeg te investeren in andere opbergmogelijkheden die boven of onderin je kast geplaatst kunnen worden. Je zou ook eens kunnen kijken naar een bedkast. Voor seizoenskleding, zoals een jas, kan het voordelig zijn om een opbergbak te gebruiken om ze onder een bed of in een kelder op te bergen. Voor kleinere artikelen zoals ondergoed, sokken en accessoires zijn kleine manden een geweldige manier om alles bij elkaar te houden en kunnen ze op je ophangrek worden geplaatst om ruimte te besparen. Er zijn tal van opbergmogelijkheden in de kast die je kunt kopen, zoals laden, om ruimte over te laten voor je de kleding die moet hangen. Als je merkt dat je overtollige T-shirts hebt, vouw ze dan op en leg ze in een lade. Voor vrouwen met een enorme schoenencollectie kan een hangend schoenenrek helpen om meerdere schoenen in minder ruimte op te bergen dan wanneer ze op de vloer van de kast zouden liggen. Vind wat voor je werkt en hou dat vast!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden