Peters pakhuis

Tips om je steigerbuizen lang goed te houden

Tips om je steigerbuizen lang goed te houden

Geplaatst op

Wanneer je investeert in materiaal om te gebruiken bij bouwprojecten is dat zeker geen goedkope zaak. Daarom wil je natuurlijk dat deze materialen lang goed blijven. In deze blog geven we je tips hoe je dat kunt doen. Check ze en doe er je voordeel mee. Happy building! Steigerbuizen en informatie hierover vind je bij de specialist: laat je informeren.

Onderhoud

Regelmatig je steigeronderdelen goed onderhouden is een slimme zet, want zo haal je meer rendement uit je investering. Er zijn een aantal eenvoudige dingen die je kunt doen om onderdelen lang goed te houden. Hieronder vind je een korte checklist.

Vocht

Hout en metaal kun je beter zoveel mogelijk uit de regen houden, want vocht is de grootste vijand van je steiger op lange termijn. Door de componenten droog op te slaan, verleng je als het ware de levensduur van je steigeronderdelen. Het is hierbij belangrijk om de steigeronderdelen op een juiste manier op te slaan. Een metalen buis trekt niet zo snel krom natuurlijk, maar houten planken doen dit wel. Plaats houten balkjes tussen de planken zodat deze kunnen ventileren, dit voorkomt tevens houtrot. Als je deze tip opvolgt zul je reparaties aan en vervanging van planken kunnen voorkomen.

Opleiding

Op veel terreinen in de bouw is een gedegen opleiding van de werknemers belangrijk. Zo is het ook als het gaat om werken met steigeronderdelen. Op de bouw moet veilig gewerkt worden en onderdelen en gereedschap vragen om een juiste behandeling.

Vervangen van onderdelen

Mocht het zo zijn dat onderdelen toch kapot gaan, dan is het goed om ze direct te vervangen, op deze manier voorkom je erger, dat bijvoorbeeld je steiger instort en de schade groter wordt. Vertrouw dus niet op onderdelen die versleten zijn.

Schoonhouden

Wanneer je de steiger gaat opslaan of deze vervoert, verwijder dan vuil, zoals modder, beton, stucwerk of andere resten, van de planken en steigerbuizen. Op deze manier ziet je steiger er professioneel uit en gaat veel langer mee.

Veiligheid

De opleiding van je medewerkers, een juiste manier van opslag van de steiger en een goed onderhoud, maken dat je efficiënt en veilig kunt werken met de steiger. De veiligheid op de bouwplaats is op deze manier een stuk hoger en als bedrijf kom je goed uit de verf. Laat je altijd informeren door een expert als het gaat om het aanschaffen van een steiger. Veel succes met je bouwprojecten!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden