Peters pakhuis

Tips om krijtverf op je muur aan te brengen

Tips om krijtverf op je muur aan te brengen

Geplaatst op

Krijtverf wordt regelmatig gebruikt om een krijtbord muur te maken. Het oppervlak van de muur moet glad zijn. Een getextureerde afwerking zoals spachtelputz werkt niet goed, want dan ontstaan er haperende, gebroken lijnen op je krijtbordmuur. Als de bestaande verfafwerking glanzend is, is in sommige gevallen een onderlaag nodig.

Zorg voor een egale ondergrond

Kies een muur die volledig glad is voor de krijtbordafwerking. Een getextureerde gipswand is bijvoorbeeld niet ideaal, omdat een krijttekening er moeilijk op zou zijn. Verwijder uitstekende spijkers en schuur oneffenheden glad. Veeg de hele muur af met een stofdoek of zachte lap om stof en spinnenwebben te verwijderen. Ga over de muur met een vochtige doek om overtollig stof te verwijderen en laat de boel drogen voordat u een grondlaag of verf toevoegt.

Voorstrijken of niet voorstrijken

Sommige merken krijtverf hebben geen grondlaag nodig om de verf op de muur aan te brengen, behalve over glanzende verf. Selecteer een grondverf van hoge kwaliteit voor de beste dekking, die ook zal helpen om de oorsponkelijke kleur van de verf onder de krijtbord verf te verbergen. Als de bestaande wandafwerking vlak of mat is en niet donkerder van kleur is dan uw krijtbord verf, is het misschien niet nodig om deze te voorzien van een onderlaag.

Het schilderproces

Zodra de muur glad is en de grondlaag droog is, brengt u schilderstape aan rond het te schilderen gebied. Breng de krijtbord verf aan met een kwast of een kortharige roller. Borstel of rol de verf in licht overlopende bewegingen totdat het hele gebied bedekt is. Voor een optimale dekking zijn twee of drie lagen krijtbord verf nodig; laat elke laag minstens drie uur drogen voordat u de volgende laag aanbrengt. Laat de verf zelfs na het drogen van de laatste laag nog enkele dagen uitharden alvorens er met krijt op te schrijven. Als je liever niet een hele muur met een krijtbord schildert, schilder je gewoon een lager gedeelte van de muur waarop jonge kinderen kunnen tekenen in een speelkamer, of de bovenste helft van een muur bij de keukendeur die buitenshuis uitkomt als een plek om boodschappen en boodschappenlijstjes voor leden van het huishouden achter te laten.

De krijtbordruimte voorbereiden

Als het krijtbord enkele dagen uithardt, wrijf er dan een stuk wit krijt overheen om het ontvankelijker te maken voor krijttekening. Veeg het krijt weg met een licht vochtige doek of papieren handdoek, laat de muur dan goed drogen alvorens er opnieuw op te tekenen, anders kan het krijt nat worden. Houd de krijtjes bij de hand in de buurt of op een plank voor gemakkelijke toegang en gebruik aan de muur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden