Peters pakhuis

Tips om samen met de buren een schutting te plaatsen

Tips om samen met de buren een schutting te plaatsen

Geplaatst op

Zodra de lente begint, de bloemen beginnen te bloeien en het weer warm begint te worden, zijn mensen vaak bezig in hun tuin. Het terrasje dat weer opgeknapt moet worden, de loungeset komt weer uit de schuur en zo hier en daar moet de tuin ook nog onderhouden worden. Veel van dat onderhoud komt jaarlijks voor zoals snoeien, onkruid verwijderen of je gazon bemesten. Schuttingen worden niet jaarlijks vervangen maar het is wel belangrijk om te weten hoe je het onderhoud samen met je buren het makkelijkst kunt oplossen. In deze blog lees je daar alles over.

Kosten van de schutting delen met de buren?

Gemiddeld gaan schuttingen 10 tot 15 jaar mee. Sommige schuttingen hebben zelfs een garantie tot 25 jaar. Als je in een rijtjeshuis woont, heb je altijd te maken met buren die gescheiden zijn aan de kant van jullie schutting. Als de levensduur voorbij is zou die schutting vervangen moeten worden. Het is altijd handig dat je communiceert met de buren als je de schutting wilt vervangen en je kan altijd een aanbod doen om de kosten te delen voor de schutting. Meestal komt dit ook goed uit voor de buren en kunnen jullie elkaar helpen om de juiste schutting te vinden en te plaatsen.

Maak van te voren duidelijke afspraken met de buren

Voordat jullie de schutting gaan plaatsen, is het belangrijk om samen ervoor te zitten om duidelijke afspraken te maken. Wat zijn de wensen van beide kanten? Misschien zijn de buren helemaal niet handig en kunnen ze niet helpen met het plaatsen van de schutting? Wellicht kunnen jullie iemand inhuren en daarvan ook de kosten delen. Onderhoudsafspraken zijn ook belangrijk om te maken voordat het geplaatst wordt. Is eenieder verantwoordelijk voor zijn eigen kant? Of voeren jullie jaarlijks samen het onderhoud uit? Tuindeuren vallen niet in de scheiding. Koopt een ieder zijn eigen tuindeur of kopen jullie de zelfde soort? Maak hier duidelijke afspraken over voordat de schuttingen geplaats worden.

Denk aan de maximale hoogte van je gemeente

Per gemeente verschillen de maximale hoogtes van een schutting. In de meeste gemeentes is de maximale hoogte van je schutting in de achtertuin 2 meter en voor de voortuin is dat niet meer dan 1 meter. Val je toch boven de maximale hoogte van jouw gemeente, dan zou je een omgevingsvergunning moeten aanvragen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden