Peters pakhuis

Veilig werken met een VCA certificaat op zak

Veilig werken met een VCA certificaat op zak

Geplaatst op

Wat is precies een vca-certificaat en wat heb je eraan? Vele ondernemers die beginnen in de wereld van meubels en projectontwikkeling hebben nog niet helemaal in de gaten hoe het precies zit met de veiligheid op hun bedrijf. Is het echt nodig om een bedrijfshulpverlener in dienst te nemen? Vragen die je kunt stellen als je net begint en terecht natuurlijk, want er zijn ook wel wat verplichtingen verbonden met het voeren van een bedrijf.

BHV-cursus, wat is dat?

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, dan is het belangrijk dat je bedrijfshulpverlener op de werkvloer hebt rondlopen. Daar kun je een cursus bedrijfshulpverlening voor doen. Die werkvloer kan overigens ook bij iemand thuis zijn terwijl je bijvoorbeeld maatwerkmeubels maakt. Het hele idee van de bedrijfshulpverlener is dat wanneer er problemen zijn deze expert je kan helpen. Wanneer een medewerker gewond raakt kan een bedrijfshulpverlener eerste hulp verlenen. Het is erg belangrijk dat dit gebeurt, want in sommige gevallen kan het zelfs levens redden. Want hoe sneller er bepaalde zorg gegeven wordt des te beter het is en soms moet je wachten op de ambulance.

De cursus voor bedrijfshulpverlener duurt een dag en is op verschillende locaties in Nederland te volgen. Daaronder valt ook de werkvloer van het bedrijf waar je werkt.

Veiliger werken door VCA-cursus

Wanneer je een zzp-er bent en vooral veel thuis werkt is het ook erg belangrijk dat je veilig kunt werken. Waarschijnlijk zul je vaak in een kantoor zitten en dat betekent dat je een bepaalde atmosfeer om je heen hebt. Natuurlijk is het noodzakelijk dat er goed geventileerd wordt. Zet daarom zo nu en dan de ramen even open. Het kan ook heel handig zijn om planten in je kantoor neer te zetten die de lucht voor je zuiveren. Ook is het mogelijk om een geautomatiseerd filterings- en ventilatiesysteem aan te leggen. 

Op de werkvloer in een fabriek spelen er natuurlijk heel andere dingen. Zo is het belangrijk om daar ook de risico´s te kennen. Hoe werk je bijvoorbeeld het beste met hoogspanning of op grote hoogte? Een vca cursus leidt op in het verstandig werken. Zo leer je onveilige situaties herkennen en dat is heel goed in combinatie met een BHV-cursus. Kijk eens naar de mogelijkheden die er zijn. Dat is superhandig. Neem contact op met vca-certificaat.nl. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden