Peters pakhuis

Verleng de levensduur van je was- en keukenapparatuur

Verleng de levensduur van je was- en keukenapparatuur

Geplaatst op

Veel huishoudens hebben niet door dat hun was- en keukenapparatuur langzaam kapot gaat door kalk. Dit is het geel/witte aanslag die na gebruik rondom je apparatuur verschijnt. Dit komt omdat er kalk aanwezig is in de watertoevoer en na het opdrogen laat het deze resten achter. Wat veel mensen niet beseffen is dat deze resten zich ophopen aan de binnenkanten van al je apparatuur die je combineert met water. Ontdek waarom je nu meteen moet ingrijpen.

Ontkalk je apparatuur

Als er kalk in het water zit, waarom wordt dit niet al ontkalkt? Door de watermaatschappijen in Nederland wordt het water al actief ontkalkt. Echter, lukt dit nooit voor de volle 100%. Daarnaast verschilt het per regio hoeveel kalk er nog steeds in de watertoevoer zit. Daarom is het belangrijk om zelf ook een waterontharder aan te schaffen. Daarnaast raden we aan om al je apparatuur ook nog extra te ontkalken. Zo behouden de apparaten een veel langere levensduur. Kalkaanslag is niet altijd zichtbaar omdat het zich aan de binnenkant ophoopt. Daarom raden we je aan om de volgende kalkaanslag plekken schoon te maken.

  • Draai de douchekop los om de kalk te verwijderen
  • Maak de waterkoker regelmatig schoon
  • Ontkalk regelmatig de koffiemachine
  • Verwijder kalk van keuken en badkamertegels en andere vochtige plekken
  • Gebruik kalkverwijderende producten voor wasmachine en vaatwasmachine

Je verwijderd kalk met speciaal verdund schoonmaakazijn. Hierbij helpt citroenwater ook om de kalk op te laten lossen. Let goed op welke schoonmaakproducten je gebruikt voor het ontkalken van je apparatuur. Niet elk schoonmaakmiddel is hiervoor geschikt. Er zijn diverse anti-kalk schoonmaakproducten te verkrijgen.

Kan ik een waterontharder goed gebruiken?

Het antwoord is simpelweg: ja. Echter, gaat het plaatsen van een waterontharder niet zonder risico’s. Bestel daarom een waterontharder via Antikalk.com. Het filteren van het water kan de kwaliteit ook negatief beïnvloeden. Denk hierbij aan bacteriegroei of andere oorzaken. Let daarom dus goed op wat de kwaliteit van je water is voor en na het aansluiten van een waterontharder. Door dit periodiek te controleren zul je dankzij een waterontharder over een schone watertoevoer beschikken en gaan al jouw was- en keukenapparatuur veel jaren langer mee.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden