Peters pakhuis

Verschillende vormen visgraat tegels

Verschillende vormen visgraat tegels

Geplaatst op

De visgraatvorm is een specifieke legvorm van tegels. Wat velen niet weten, is dat de visgraattegels op zichzelf ook nog legvariaties hebben, die je huis een compleet ander aangezicht kunnen geven.

Klassieke visgraat vormen

In dit patroon worden de tegels in de 90-graden hoek geplaatst, maar licht verschoven om een punt of pijl te creëren waardoor er een soort dakje wordt gecreëerd. Dit patroon is wat zachter en biedt een klassieke uitstraling. Als je voor het tijdloze patroonontwerp gaat, dan is deze oriëntatie misschien wel de beste keuze.

Rechte visgraatmotieven

In deze constructie zet je de visgraat tegels wederom in een hoek van 90 graden ten opzichte van elkaar. Echter, bij deze variant kijk je naar een rechte variant. De ‘looprichting’ wijst dus geen punt aan, maar ze staan allemaal recht en haaks op elkaar. Deze optie geeft meer een geometrische en moderne uitstraling.

Als je vloer een echte aandachtstrekker moet worden, is het visgraatpatroon van je tegels een uniek en juist ontwerp. Afhankelijk van hoe het materiaal is gepositioneerd, creëer je wat diepte in de ruimte doordat er een diepe V-vorm in het patroon ontstaat.

Bedek de vloer met visgraat tegels

Voor mensen met een gedurfd gevoel voor design, gebruik een visgraatmotief op de vloer. Het voegt een enorme textuur toe en breekt een doorlopende ruimte. Wil je niet de hele ruimte bedekken? Dan kun je altijd een centraal punt in het midden van de vloer maken als je het gevoel hebt dat een volledige dekking te veel is. Deze indeling is mogelijk met een reeks opties: visgraat tegels met houtlook, keramische vloeren in plankenstijl of rechthoekige tegels.

Voordelen van visgraat motieven

De brede V’s werken als een pijl die je oog naar buiten wijst, waardoor kleine kamers veel breder lijken. Daarom is visgraat populair in badkamers, gangen en thuiskantoren.

Aan de andere kant is visgraat niet gemakkelijk te leggen. Ontwerpers laten visgraat daarom ook vaak links liggen, tenzij het een aanzienlijke waarde aan het huis toevoegt. De bewoners zullen zelf met het idee moeten komen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden