Tegenwoordig zijn epoxyvloeren een stuk populairder dan voorheen. Epoxyvloeren worden nu ook gebruikt op kantoren in plaats van alleen op werkplaatsen. Hier zijn verschillende redenen voor. In dit blog lees je een aantal grote voordelen van een epoxyvloer en waar deze gebruikt worden.

Epoxyvloeren en dichtheid

Een groot voordeel van een epoxyvloer is dat ze volledig vloeistofdicht zijn. Mocht je dus een glas drinken laten vallen kun je dit eenvoudig schoonmaken zonder vlekken achter te laten op de vloer. Ook is de vloer chemicaliënbestendig.

Epoxyvloeren zijn naadloos

Een ander groot voordeel van een epoxyvloer is dat ze volledig naadloos zijn. Dit zorgt voor een strakke en moderne uitstraling en het zorgt er ook voor dat er geen viezigheid in naden kunnen komen. Dit kan vooral handig zijn in bijvoorbeeld een garage.

Hygiëne

Epoxyvloeren zijn zeer hygiënisch doordat ze dus volledig naadloos en vloeistofdicht zijn. Dat zorgt er dus voor dat stof en andere bacteriën zich moeilijk kunnen hechten aan de vloer. Ook is de vloer zeer onderhoudsvriendelijk en kun je een epoxyvloer eenvoudig schoonmaken.

Zeer sterk

De vloer is super sterk, zelfs sterker dan beton. Dit betekent dat ze met gemak zware voertuigen en machines aankunnen. De epoxy vloer is dus ook geschikt voor een loods waar gewerkt wordt met zware voertuigen.

Kosten van een epoxyvloer

Epoxyvloeren zijn dus ideaal voor wat voor bedrijf dan ook. Voor een moderne uitstraling in een kantoor tot aan een loods waar met zware machines wordt gewerkt. Vaak worden deze vloeren gebruikt in garages, werkplaatsen, loodsen en fabrieken. De grootte van de oppervlakte bepaalt vaak de prijs. Hoe groter, des te lager de prijs per m2. Als ondernemer kun je van bepaalde kortingen gebruik maken bij de aanschaf van een epoxyvloer.