Peters pakhuis

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen

Geplaatst op

De allereerste soort raamdecoratie waren vouwgordijnen. De historie gaat terug naar de Romeinse tijd. In die tijd werden er lappen stof gebruikt die opgetrokken konden worden. Hiervan komt ook wel de naam Roman shades of Roman blinds. Deze benamingen worden in Engeland nog steeds gebruikt als vouwgordijn. Uiteraard is het in de loop van de jaren op een hoop punten verbeterd. Mede door de vele mogelijkheden zijn vouwgordijnen nog steeds het meest populaire product als raambekleding. Dat komt vooral door de volgende mogelijkheden:

Alle soorten stof mogelijk

Bijna iedere soort stof is mogelijk om als vouwgordijn te gebruiken. Zo kunt u een transparante, fijne stof gebruiken voor een vouwgordijn die veel licht doorlaat. Heeft u wat meer last van de zon dan kunt u gewoon een dikkere gordijnstof gebruiken. Zoals bij een rolgordijn is het niet mogelijk alle stofsoorten toe te passen omdat deze niet allemaal mooi oprollen.

Verduisterend

Ook is het mogelijk om verduisterende vouwgordijnen toe te passen. U kunt dan dezelfde stof gebruiken als van de niet verduisterende vouwgordijnen. Door aan de achterzijde een voering toe te passen wordt de stof lichtdicht. Deze voering laat geen enkel licht door. Voordeel is dat door het hele huis dezelfde stof gebruikt kan worden. Mocht u een tussenweg zoeken dan is misschien een normale voering geschikt voor u.

Elektrisch

Uiteraard kunnen vouwgordijnen ook als elektrische variant gekocht worden. Dit kan met een batterij of op 230V voeding gemaakt worden. De batterij is weer handig wanneer er geen stroompunt aanwezig is. De 230V systemen zijn dan weer krachtiger en kunnen grotere formaten omhoog trekken. U kunt de systemen aansluiten op uw thuisdomotica systeem of eventueel met een afstandsbediening aansturen. Voor iedere situatie is er wel een passende elektrische oplossing.

Wassen

Het grote voordeel van vouwgordijnen is dat u ze kunt wassen. Geen enkele andere raamdecoratie naast gordijnen en vouwgordijnen kan gewassen worden in de wasmachine. Voordeel is dat het product dus langer mooi kan blijven. Stel dat een rolgordijn vies wordt dan kan er een lapje overheen, maar met wassen in de wasmachine wordt het pas echt goed schoon. U kunt een vouwgordijn uit elkaar halen zodat u het doek overhoudt en deze kunt u op een laag programma wassen.

Combineer met gordijnen

Een ander groot voordeel is dat u vouwgordijnen kunt combineren met de normale gordijnen. Deze kunnen beide van dezelfde stof gemaakt worden. Stel dat u een plissé gordijn met een gewoon gordijn wilt combineren dan is het lastig om de juiste kleur bij elkaar te vinden. Omdat vouwgordijnen en gordijnen allebei van gordijnstof gemaakt worden is dit probleem gelijk opgelost. U kiest 1 soort stof en kan die voor alle ramen gebruiken. Voordeel is dat uw interieur een mooi geheel wordt. kortom, voldoende redenen waarom vouwgordijnen al jaren op plek 1 staan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden