Peters pakhuis

Waar begin je bij het inrichten van een goede thuiswerkplek?

Waar begin je bij het inrichten van een goede thuiswerkplek?

Geplaatst op

Voor veel Nederlanders is thuiswerken het nieuwe normaal geworden in deze roerige tijd. Waar je eerst wellicht nog dacht weg te komen met een laptop aan de keukentafel, is dat op termijn schadelijk voor je gezondheid en waarschijnlijk ook voor de productiviteit. Idealiter voorziet je werkgever je van de juiste materialen om op een goede manier thuis aan de slag te kunnen, maar we begrijpen dat dat zeker niet bij iedereen het geval is. Daarom hebben we drie tips op een rijtje gezet waarmee je zelf je thuiswerkplek kunt verbeteren en deze tijd optimaal door kunt komen.

Een goed bureau is de basis

Zoals gezegd is bij veel mensen de tijdelijke werkplek ingericht aan de keukentafel, of erger nog; op de bank. Dit is natuurlijk verre van optimaal en een goede werkplek begint dan ook bij een goed bureau. Net als op kantoor is een elektrisch verstelbaar bureau de ideale oplossing. Omdat het bureau in hoogte verstelbaar is kun je zowel staand als zittend werken en dit regelmatig afwisselen. Blijf uiteraard wel letten op je houding in beide posities en zorg bijvoorbeeld dat je niet gaat hangen terwijl je staat.

Bureaustoelen voor de optimale zithouding.

Om voort te borduren op het vorige punt, met een goed elektrisch verstelbaar ben je er nog niet.  Als je eerst aan de keukentafel zat is de kans groot dat je niet een ergonomisch verantwoorde bureaustoel hebt. Zorg altijd dat je een goede bureaustoel hebt die je kunt verstellen zodat je op een juiste manier kunt zitten. Deze bureaustoelen zijn ook beschikbaar voor mensen met een kleiner budget. 

Beeldscherm(en) om mee te werken

De hele dag naar een 11- of 13-inch laptopscherm staren zorgt voor vermoeide ogen. Daarnaast kan het voor nekklachten zorgen als je continu naar beneden moet kijken en is één scherm niet bevorderlijk voor de productiviteit van de meeste thuiswerkenden. Het is het daarom meer dan waard om te investeren in een of twee beeldschermen die in hoogte verstelbaar zijn. Qua grootte is 21 tot 23 inch over het algemeen ruim voldoende. Mocht het daarnaast niet mogelijk zijn om je beeldschermen zodanig te verstellen dat ze op een juiste hoogte kunnen staan dan is het wellicht verstandig om bijvoorbeeld een schoenendoos eronder te zetten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden